26. června 2012

Hrdinný kapitán Korkorán...

      Boj o prezidentské křeslo se přiostřuje, a tak další kandidaturu ohlásil bývalý ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý. Jak je dobrým zvykem, občas se některý politik na poměrně dlouhou dobu vytratí z povědomí občanů, aby se pak za mnohem větších ovací vrátil do veřejného života.
       Není bez zajímavosti, že Vladimír Dlouhý je v těchto návratech skutečným přeborníkem, mnohokrát to vlastně nebyly návraty jako spíše přestupy. V roce 1978 vstoupil do Ksč, jejíž členství ukončil až s "potápějící se lodí." zachráníc se na palubě Občanského fóra v roce 1989. Paluba Občanského fóra mu poskytovala důstojnickou pozici až do roku 1991. Samozřejmě, že i tentokrát se Vladimír Dlouhý nalodil na nový řekněme záchranný člun nesoucí název Občanská demokratická aliance, kde na kapitánském můstku v pozici prvního důstojníka setrval až do června 1997 - že by již tušil chystaný "Sarajevský puč" a potopení celé vlády? V každém případě se naskytla zlatá loď Goldman sachs, která je podezírána z tunelování mnoha států světa, která pravděpodobně stojí za finančními podvody vlády Řecka a patrně stojí rovněž za vznikem poslední globální hospodářské krize.
       Mimo jiné byl V. Dlouhý v roce 2009 navržen tehdejším prozatímním premiérem Fischerem na post Eurokomisaře a tím se pomyslný "zlatý" záchranný kruh uzavírá. Ač sám často první na záchranných člunech, přesto schopný potopit malé ostrůvky naděje pracujících na Ostravsku a Karvinsku, jak o tom svědčí kauza s byty OKD. Jediným podpisem vložil osud 42 000 rodin do rukou soukromé firmy, která zjevně na hraně zákona, svým nestydatým nájemným uvrhla mnoho rodin na hranici chudoby.
      Zamysleme se, zda Vladimír Dlouhý znám svými minulými aktivitami a svým napojením na jednu z nejsilnějších finančních skupin světa, bude opravdu tím správným kapitánem, hájícím zájmy plavčíků - občanů - na korábu jménem Česká republika?


Žádné komentáře:

Okomentovat