15. června 2012

Česko je 13. nejmírumilovnější zemí na světě

       Ne příliš často se stává, že si můžeme přečíst optimistickou zprávu. Jedna taková se však objevila ve čtvrtek 14.6. 2012 a hovoří o Češích jako o mírumilovném národu. Taková a obdobné zprávy, mě vždy naplní optimismem, zvláště, když informace je podložena seriózním výzkumem Institutu pro ekonomiku a mír.
      Osobně jsem vždy věřil v laskavost Českého národa, vždyť stačí se podívat na vlnu solidarity, která se zvedne pokaždé, když je ublíženo nevinnému člověku, zejména dítěti, a to bez ohledu na barvu pleti. Jinou krásnou myšlenku šíří ráááádio Impuls svým Řetězem dobrých skutků. Každé ráno zahřeje u srdce jeden dobrý skutek, a přitom může jít mnohdy jen o maličkosti, kdy například tělesně postiženému děvčátku je umožněno účastnit se tréninku Národního hokejového mužstva.
      O mnohých charitativních sbírkách snad není zapotřebí hovořit, vždyť Českým vynálezem je DMS, která umožňuje na dobrou věc přispět opravdu komukoliv, bez obtížného převádění peněz z účtu na účet. 
       Buďme tedy i nadále dobrými lidmi, dobrými Čechy a nenechme si namluvit, že jsme špatní. Tato tvrzení mohou být účelová, či mohou pramenit z neznalosti místních poměrů a účel mají jediný - vzbudit v nás pocit malosti a viny.

Žádné komentáře:

Okomentovat