8. června 2012

Nový počátek Třetí říše?

        Počátek utrpení mnoha národů, včetně národa Českého, v minulém století byl poměrně nevinný. Začal hospodářskou krizí zmítanou Evropou, pokračujíce politickou krizí v Německu, nástupem nacismu, přes Mnichovskou zradu, po vypuknutí II. světové války.
        Od konce II. světové války neuplynulo ani 80. roků a Evropa je opět zmítaná hospodářskou i politickou krizí. Pravděpodobnost vypuknutí války je sice celkem malá, i když nelze ji zcela vyloučit, zároveň se však ozývají hlasité výroky - nikoliv kancléře Adolfa Hitlera - tentokrát Německé kancléřky Angely Merkelové.       



Merkelová požaduje vznik politické unie, což by samo o sobě nebylo špatné. Právě naopak. Hrozivé jsou však slova zaznívající z úst kancléřky, která se nechce zdržovat souhlasem všech 27 členských států Evropské unie. Všichni by měli mít možnost se připojit, ale projekt kompaktnějšího ekonomického svazku by neměl uváznout na místě, „protože některý se nechce přidat“.
      A. Hitler by se jistě radoval, vidíce, že Angela Merkelová zvládá pouhým slovem to, čehož on nedosáhl řinčením zbraní, a to za bouřlivého potlesku Británie a Francie, odvěkých nepřátel Německa. Merkelová by si jistě vysloužila Železný kříž s meči.
       Kancléřka Merkelová je pravou dcerou své vlasti, poněvadž se její politika začíná až nápadně podobat politice ze dvacátých let minulého století, kdy Francie, Británie a další státy ustupovaly nárokům rozpínavého Německa. Není zde jasně slyšet, že Německo hodlá vybudovat novou Třetí říši? Nedává nám jasně na srozuměnou, že členské státy EU se stanou protektoráty? Nestojí Evropa před další - tentokrát "Bruselskou zradou"?
       Na těmito otázkami by se měla zodpovědně zamýšlet každá vláda členských zemí, aby nepohřbila svůj národ, posílila národní suverenitu a nestala se tak kolaborantem nové Třetí říše.
       Nebyli jsme bezmocní v roce 1939 a ustoupili jsme - A.Hitler: "Když jsme po Mnichovu mohli zkoumat československou vojenskou sílu zevnitř, velmi nás znepokojilo, co jsme viděli. Plán připravený československými generály byl hrozivý. Pochopil jsem, proč mě moji generálové žádali, abych se mírnil."
Opravdu musíme ustoupit i dnes ???

Žádné komentáře:

Okomentovat