22. června 2012

Krátce...

      Po kauze Davida Ratha, se v médiích přetřásá kauza Vlasty Parkanové. Předseda VV Radek John je po nahlédnutí do policejního spisu, přesvědčen o nutnosti vydání paní Parkanové k policejnímu stíhání. Dle Johna je situace natolik vážná, že hovoří o rozkradení desítek miliard korun z kapes daňových poplatníků a trestní stíhání umožní rozkrýt rozsáhlou konspiraci.
      Bude zajímavé sledovat, kterým směrem se celá kauza bude ubírat, zda dojde k vydání V. Parkanové či nikoliv. Dojde k rozkrytí financování mnohých dalších státních "zakázek" jako např. mnohokrát předražených dálnic, Pandury, Promopro, nové automatické pušky pro armádu ČR, které se zasekávají nebo aktivit nejlepšího ministra financí? 
      Jsem do jisté míry skeptický, poněvadž se začíná ukazovat prohnilost naší politické scény a je teda nasnadě, že nebude zájem rozkrývat karty. Pokud by se však zázračně podařilo vnést světlo do největšího "světového tunelu", bylo by možné alespoň část financí získat zpět.
      Krátce shrnuto - odhalit, odsoudit za vlastizradu, zavřít a zkonfiskovat majetek. Pak jistě bude bezpředmětné diskutovat o tom, zda zvýšit či nezvýšit DPH, zda valorizovat či nevalorizovat starobní důchody...
__________________________________________________
      Ministr Kalousek se chová jako pes zahnaný do kouta. Prostě vrčí, štěká a kouše. Kalousek zdůraznil, že ze strany policie jde o "bezprecedentní útok policie na demokratické rozhodovací principy státu", který "nemůže zůstat bez tečky". Jinými slovy, vyhrožuje nezávislé policii, která odmítá skákat, jak kdejaký "kalousek" píská. Ohánět se neexistencí zákonné povinnosti zadávat externí posudek o ceně při nákupu techniky je ovšem irelevantní, poněvadž mnoho zákonů bylo či nebylo schváleno účelově.
      Vypadá to, že policie konečně šlápla na kuří oko nejen bývalé ministryni Parkanové, neboť jak napsal týdeník Respekt 8. 9. 2010:
"...zákon, že ministerstvo (armáda) nemůže nakupovat přímo, ale pouze přes českého soukromého prostředníka Kalousek prosazoval od počátku a v 90. letech byl jeho nejznámějším zastáncem. Provize pro prostředníky prodražovala nákupy a byla jednoduchou cestou ke korupci. Armáda (ministerstvo) investovala do různých nákupů za 15 let odhadem 200miliard korun. Experti odhadují v průměru 20%předražení. Připočítejme k tomu 10% provizi a zjistíme, že skoro třetinu investic do zbraní, oprav, údržby armáda vyhodila oknem, tedy spíše nastrkala do kapsy soukromým korupčníkům. Šedesát miliard. To jsou slušné peníze.... "

       Podtrženo sečteno: Přestaňte se pane Kalousku ohánět zákony a začněte se řídit morálkou a zodpovědností. Je totiž velmi lehké promrhat finance státu a pak obírat pracující, nemocné a invalidy. Zvláště tehdy, když tito se proti politické zvůli nemohou bránit!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat