28. února 2013

Naposledy ke Klausovi

       Ve svých devatenácti letech jsem shlédl koncert Olympicu k třicátému výročí vzniku skupiny. Tehdy bylo jejich turné označováno jako poslední. Od té doby se uskutečnilo mnoho dalších šňůr skupiny Olympic, a tak doufám, že já se dnes ke Klausovi a jeho rodině budu vyjadřovat opravdu naposledy, poněvadž lidé těchto kvalit nestojí za námahu.
       Václav Klaus si ve své nové knize posteskl, že se lidé z komunismu nepoučili. Důležité je, že on se poučil, lépe řečeno naučil či ještě lépe za komunismu vystudoval, a to na západ od našich hranic. Zde se pravděpodobně naučil i své neomylnosti, a tak se může stát, že přes veškeré zlo, které amnestie napáchala,(vykradená auta zdaleka nejsou to nejhorší), by amnestii vyhlásil znovu a stejným způsobem.
        Předvádí nám tak nebývalou aroganci moci, která se však již stala jakýmsi standardem politiků, jak dokazuje i případ z Velké Británie, kdy politik bezostyšně a beztrestně navrhuje "utratit" postižené děti. Právě tato arogance moc a peněz, právě takoví lidé jako je Klaus nahrává KSČM.
        Politici si bohužel na beztrestnost již přivykli a vše co by se mohlo zdát jako snaha o nápravu vyznívá jako další politická fraška, stejně jako je snaha obžalovat Klause z velezrady, protože tato žaloba již nic neřeší. Klaus za pár dní ve své funkci končí a případné odsouzení mu již žádnou újmu způsobit nemůže.
       A tak Václav Klaus opět vyhrál, byť zasazením řádné podpásovky. Obávám se i další podpásovky, a sice návratu Klause do politiky v čele jeho nově vzniklé strany, štědře sponzorované některými osvobozenými korupčníky, pokud ovšem Vašík nemá ambici stát se hlavou Římskokatolické církve.
       S arogancí moci současného prezidenta, stejně jako s případnou arogancí budoucího prezidenta již nic nenaděláme. Máme však možnost se poučit a příště uvážlivěji rozhodovat o své budoucnosti, protože jsme to my voliči, kteří politikům vkládáme jejich neomezenou moc do rukou. Ukažme jim, že tato moc napříště nebude neomezená.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:
Postižené děti stojí moc peněz, měly by se uspat, šokoval britský radní

Žádné komentáře:

Okomentovat