27. ledna 2013

Ať mír dál zůstává s touto krajinou...

       Máme několik dnů po historicky první přímé volbě prezidenta ČR a vášně, které vyvolala pomalu utichají, rozvášnění jedinci se pomalu smiřují s danou situací a možná je to tak dobře, že neumíme rozvášnění zůstat příliš dlouho.
       Nechci hodnotit, který z obou finalistů prezidentských voleb by byl vhodnější, protože dle mého názoru jsme historicky jedinečnou příležitost zvolit kandidáta nestranického a nezatíženého vazbami na kmotry a kmotříčky, promeškali již v prvním kole.
       Přes utichající vášně, společnost zůstává rozdělena na dva nesmiřitelné tábory a je nyní na budoucím prezidentovi, aby národ stmelil. Bude to pro Miloše Zemana jistě docela tvrdý oříšek, poněvadž je to právě on, kterýžto se jako prezidentský kandidát silně politicky vyhranil.
       Neobávám se vítězství Miloše Zemana, protože jako demokraticky zvoleného prezidenta ho musím (musíme) respektovat. Starosti mi však dělají jiné okolnosti, týkající se podpory Václavem Klausem. Až nepochopitelně po prvním kole voleb Klaus kritizuje pravici z prohry, na druhou stranu sám podpoří levicového kandidáta. Celý Klausovic klan, včetně defektního syna, se nechutně naváží do Karla Schwarzenberga, čímž si Klaus mladší sáhl až na samotné dno lidského bahna a ukázal tak, že kdokoliv z Klausů se spolu s mravností a slušností nemají rádi.
       Ona podpora připomíná již dřívější komplot mezi Zemanem a Klausem tzv. opoziční smlouvu, jež byla kritizována jak voliči levice, tak voliči pravice. Dokonce se tehdy hovořilo o vlastizradě, i když to byl pouze podvod na voličích. Nakonec vlastizrada a podvod je slovo, které v souvislosti s V. Klausem slýcháme i po vyhlášení amnestie, a tak slova V. Klause, o pravdě a lásce, která zvítězila nad lží a nenávistí, jsou spíše výsměchem památce Václava Havla, stejně jako amnestie, kteroužto povýšil lež a podvod na morální kredit, je výsměchem slušným lidem.
       Obávám se tohoto komplotu mezi Klausem a Zemanem, protože za ním bude něco vyššího než pouze vlastenectví, které však Klausovi nelze věřit. Což takhle comeback V. Klause do politiky? Miroslav Kalousek sice věří, že by příštím premiérem mohl být Karel Schwarzenberg, avšak TOP 09 má škraloup a tím je právě Kalousek. Obávám se tedy spíše návratu Klause jako premiéra, ať už v čele ODS či v jeho nově vzniklé straně. Nakonec samotný Klaus vytvořil precedens, když sestavením vlády pověřil až druhou nejsilnější stranu v čele s Petrem Nečasem.
       A Satana Klause již opravdu nechci!!!  A proto by voliči měli zanechat vášní a zášti a měli by zachovat chladnou hlavu a dát si pozor, nechť na nich není dokonán další podvod, neřku-li zrada. Nezbývá tedy než popřát slovy písně Marty Kubišové - Modlitba pro Martu:
"Ať mír dál zůstává s touto krajinou..."

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat