10. února 2013

Ach ta nedbalost... (aktualizováno)

       Zle matičko, zle - loupežníci zde... Zlodějny posvěcené státem se již přestávají počítat na miliardy a začínají se počítat na biliony korun, jak přiznal v nedělní partii ministr životního prostředí Chalupa. Na vině je údajná chyba při výpočtu limitů výkupní ceny elektřiny z obnovitelných zdrojů.
       Vláda problém zná, dokáže ho pojmenovat, ale nedokáže s tímto problémem nic dělat. Případné trestní stíhání odpovědných úředníků je pouhou utopií a pokud k němu dojde, průtahy půjdou do nekonečna, až celý problém "vyšumí". A nejen to - stát doposud nevydal zákonné opatření o nakládání s fotovoltaickými články, čímž v budoucnosti může nastat další ekologický a ekonomický problém. Společnosti, které se nabalíkují na fotovoltaice, po skončení životnosti solárních panelů pravděpodobně zaniknou a státu tak zbude hromada vysoce toxického šrotu. Bude tedy zase na nás, abychom sáhli do svých peněženek daňových poplatníků a likvidaci fotovoltaických elektráren zaplatili.
       Dle ministra Chalupy z toho není cesta ven. Je tomu opravdu tak? Či je za tím pouhý nezájem? Řešení je určitě mnoho:
- Jako první mě napadá - přesunout nedělní Partie či Otázky Václava Moravce na pondělí dopoledne. Problém sice nezmizí, avšak slušný občan je v práci a nekazí si zbytečně neděli.
- Druhým krokem by mělo být urychlené přijetí zákonné normy pro fotovoltaiku, které by nařizovalo těmto společnostem vytvořit fond pro likvidaci elektroodpadu dlouho před tím, než ukončí svou činnost.
- Třetím krokem - ale ten není možné žádat ani od současné či některé z předchozích vlád a pravděpodobně ani od vlády budoucí složené z některé z  parlamentních stran, nýbrž vlády řekněme REVOLUČNÍ - by bylo důsledné prošetření propojení jednotlivých společností podnikajících v "Solárním businessu" na politické špičky a obvinění ze zločineckého spiknutí s následným tvrdým trestem, včetně konfiskace majetku nejen všech zúčastněných, ale i jejich blízkých rodin.
       A jak to dopadne? Obávám se, že nijak. Televize svůj program nezmění a politici nám nadále budou kazit nedělní pohodu, nový zákon se neustále bude odkládat, či ho nikdo nenavrhne, protože přece nebudou škodit svým příbuzným a my se necháme opět oblafnout řečmi o lepší budoucnosti a půjdeme příště volit Fischera, Klause, Kalouska, Špidlu... a budeme dále platit a doplácet na tzv. nedbalost státních úředníků...

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz


Související příspěvky:
Každá pátá solární firma je anonymní - platíme nevíme kam a nevíme komu, včetně politických vazeb a podezřele získaných licencí - řešení je nasnadě - zákon znemožňující anonymní vlastnictví akcií solárních elektráren - v opačném případě zestátnění...
Poslanec ODS Úlehla se snažil zbavit solárníky odpovědnosti za likvidaci vysloužilých panelů

Žádné komentáře:

Okomentovat