8. února 2013

Hippokrates by se divil II. (aktualizováno)

       Británie zažívá šok, poněvadž stovky pacientů zemřely na nedostatečnou péči ve staffordské nemocnici. Hrůzostrašné podmínky, za jakých pacienti pozbyli veškerou lidskou důstojnost, nemám sebemenší chuť zde popisovat.
        Případ je tím ohavnější, že odhaluje pravou tvář fungování "vyspělého kapitalismu" neboť utrpení lidí bylo zapřičiněno systémem, kdy kontrola nákladů je postavena nad zájmy pacientů, a to v zemi gentlemanů, holedbající se svým bezplatným zdravotnictvím. Jakpak to asi vypadá v zemi mafiánských kmotrů?
        Zatím je na tom České zdravotnictví  podstatně lépe, i když hovořit o bezplatném zdravotnictví v ČR je již jen pouhou utopií. Doplácí se na takřka na vše a ministr Heger hodlá zavádět pro pacienty další finanční zátěž ve formě vyšších poplatků či plateb za tzv. nadstandardní péči. Pokud dnes dostanu lék, aniž bych na něj doplácel, přemýšlím, zda nejsem nevědomky zařazen do klinické studie ověřující nový preparát indické provenience.
       Naštěstí zatím naši lékaři ( a znám jich opravdu mnoho ) více než nad ušetřenou "zlámanou grešlí" přemýšlejí nad blahem pacientů, a také nad tím jak pro blaho pacientů nejlépe obejít příkazy a restrikce nenažraných pojišťoven. Je však jen otázka času, kdy i naši lékaři budou donuceni podlehnout diktátu peněz a zájmy pacientů půjdou stranou. Je tedy otázkou času, kdy i my budeme zažívat šok. 
V jiných oblastech našeho žití již diktát peněz zvítězil, v jiných oblastech našeho žití dávno nejde o občana, nýbrž jen a jen o jeho peníze.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

__________________________________________________
Po Británii dnes zažívá šok i Francie. Nalézt v nemocnici mrtvého po deseti dnech... To je opravdu šok!!!

Související příspěvky:

Žádné komentáře:

Okomentovat