14. října 2012

Rudá záře nad...

       V roce 1989 v Československé socialistické republice došlo k tzv. "Sametové revoluci". Kdyby mi někdo tehdy řekl, že se budou za pár let komunisté pomalu ubírat zpět k moci, asi bych si pomyslel, že je blázen. Letošní krajské a senátní volby však tomuto bláznovství dávají za pravdu. A v konečném důsledku se není čemu divit. Po léta vládnoucí strany projevily nebývalou aroganci moci, včetně prezidenta Klause, který po posledních parlamentních volbách i přes prohru ODS, pověřil sestavením vlády právě tuto pravicovou stranu.
       Výrazné osobnosti vlády, nejsou schopny, žádné sebereflexe, vždyť TOP 09, se do parlamentu dostala právě na základě Kalouskových složenek, se slibem zastavit růst státního dluhu. Za dva roky, se dluh nejen nezastavil, nýbrž i vzrostl, a to o více než 36 tisíc korun. Jinými slovy - do roku 2010 tj. za dvacet let, se podařilo vládám každého občana zadlužit 121 tisíci korunami, a Kalouskovi (který je skutečným vůdcem současné vlády) se za pouhé dva roky navzdory všem opatřením, podařilo vytvořit dluh o třetinu vyšší. K tomu všemu si Kalousek vůbec nepřipouští, že by jeho kroky byly nepochopeny a ještě v den krajských voleb vyjadřuje přesvědčení, že všeobecná obliba jeho geniality, jim umožní vyhrát i tentokrát. Ani zdrcující prohra pravice, nevede ministra Kalouska  k sebereflexi a s výsledky voleb je spokojen.
       Strany podnikatelů (ať už Bártova či Babišova) samozřejmě uspět rovněž nemohly. Občan si je totiž vědom důvodů, které tyto zaručené poctivce vedou do politiky.    
       Paměť voliče také není možné podceňovat. Prostý občan si pamatuje, co pro něj bylo či nebylo uděláno,  a to umožnilo ve Zlínském kraji vítězství jak pana Čunka, tak pana Čuby. Připočteme-li k tomu všemu pouze zdánlivou demokracii, tak volby ani jinak dopadnout nemohly. Rostoucí kriminalita v ulicích, rostoucí státní dluh, mafiánské praktiky a platby za vše možné a nemožné, vedou občany k přesvědčení, že pro prostého člověka se změnilo pouze to, že v obchodech jsou banány a v zemi větší bordel. Mnoho pravicových voličů k volbám nešlo, aby nemuseli volit levici, konkrétně komunisty, protože jiná silná alternativní strana zde není.
       Vládní strany svou činností dělají skvělou kampaň KSČM. Nebýt rozštěpení strany na KSČM a KSČ, jistě by rudá záře zazářila na více místech republiky. Varování přichází v hodině dvanácté. Je tedy jen na demokratických stranách, aby začali vládnout ve prospěch občanů, jen tak nezazáří Rudá záře nad Kladnem, ani jinými městy.
     
       
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:

Kalouskovy složenky aneb Podvod jménem státní dluh
Zodpovědně
Vyšší princip
A co dál?

1 komentář: