8. října 2012

The Neverending Story

       Je to už nějaký pátek, konkrétně od 1. 7. 2012, kdy byl spuštěn nový Centrální registr vozidel (CRV). Po více než třech měsících provozu se registr stále potýká s problémy, a aby toho nebylo málo, tak stát (rozuměj daňový poplatník) platí sta tisíce korun měsíčně za jeho správu.
       Je to zvláštní způsob hospodaření s financemi. Každá domácnost platí pouze za služby, či věci, které fungují. Proč tomu tak není v případě státu?
Odpověď je nasnadě: Nebylo by možno stát rozkrádat. Samozřejmě, že ministr Kalousek by opět řval, ať je někdo chytne za ruku, jak kradou, jenomže politici kradou jinak - předraženými a nefunkčními zakázkami ( CASA, CRV, ale i státní maturity), samozřejmě - za tučné všimné.
       Na firmě, kterou ministr Dobeš vybral bez výběrového řízení navíc není možné uplatňovat jakékoliv sankce za nefunkčnost systému. Odstoupení od takové smlouvy je, jak jinak problematické, ne-li nemožné, a to i přes všechny poradce, právníky a další vládní příživníky, které platíme.
       Ultimátum, vyzývající odstoupení Dobeše bylo zapomenuto, peníze daňových poplatníků se i nadále ztrácejí v černých dírách nekvalitních společností. Daňový poplatník opět shrbí hřbet a zaplatí vyšší daně. Je to vlastně The Neverending story. Na rozdíl od pohádky Nekonečný příběh s happy endem, se story v ČR podobá spíše hororu s otevřeným koncem.
       Kdy už konečně pochopíme, že tihle od roku 1989 vládnoucí neotesanci  jsou nenasytnější, než Otesánek a budou brát a brát dokud to půjde?

       A až to nepůjde ze státní kasy, tak dojde na naše osobní majetky či konta? 

     

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat