5. října 2012

A co dál?

       V případu methanolové aféry Policie ČR odvádí vynikající práci. Ale co bude dál? Bude stejně dobrou práci odvádět i naše spravedlnost? Nemám na mysli soudce či prokurátory, mám na mysli naši pokroucenou spravedlnost, kdy zákony jsou úmyslně tvořeny tak, aby vyhovovaly spíše lumpům a soudci jsou nuceni podle těchto zákonů soudit.
       Metanolová aféra je jasným důkazem, že právo nejen pokulhává za zločinem, ale je ve stavu plné invalidity. Vždyť přece není možné hovořit pouze o obecném ohrožení a neúmyslném trestném činu, když zemřelo dvacet sedm lidí, desítky dalších si ponesou trvalé následky. Ztráty na životech a zdraví jsou  nevyčíslitelné a nenahraditelné. Kdo však nahradí ztráty likérkám, hostinským či státu? Bude to opět daňový poplatník, místo toho, aby byli hnáni k odpovědnosti ti, kteří tento stav úmyslně zavinili?
       Žádný trest pro zločince, kteří zaviní smrt mnoha občanů, či poškodí jejich zdraví, není dost vysoký. Charakter tohoto trestného činu více než obecnému ohrožení odpovídá mezinárodnímu terorismu. Bohužel soudci jsou nuceni soudit dle stávajících zákonů, nutno však dodat, že někteří soudci - jako například manželka známého politika Markéta Langerová, vynáší mnohdy překvapivé rozsudky. Stačí vzpomenout na případ řidiče Smetany, hanobivšího obrázek Ivana Langera přimalováním tykadel či případ náměstka Olomouckého primátora. V prvním případu provinilec i přes uhrazení škody fasuje trest, ve druhém případu odškodnění rodiny stačí pro osvobozující rozsudek. Nejsem zastánce toho, dostat pachatele do vězení za každou cenu, protože dopravní nehoda se může stát opravdu každému a život to nevrátí, avšak hodnota lidského života nesmí být přepočítávána na peníze, hodnota lidského života musí mít i morální rozměr. V opačném případě budou moci zločinci za "úplatu" beztrestně vraždit.
Stav, kdy je možno ohýbat zákon dle potřeby je nutno pro obnovu pořádku změnit.
       Chraň nás ruka páně, aby methanolovou aféru dostala do rukou např. paní Langerová.

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat