2. října 2012

Atentát na prezidenta Klause

       Dlouho jsem zvažoval, zda reagovat či nereagovat na "airsoftový" atentát na prezidenta Klause, protože po methanolové aféře, se tento stane na dlouho událostí zaplňující titulní stránky. Na druhou stranu mě však nenechávají chladným výroky mnohých politiků, ale i vyjádření policejního prezidia o zfalšování rozhovoru Klausových bodyguardů. Z mého pohledu se tito zachovali jako naprostá jelita, která bych nenechal hlídat ani Penny market. Prezidentova ochranka se nezmohla ani na hrůzostrašný výkřik, o nasazení vlastního života nemluvě. Prostě připadali mi jako vyhazovači z diskotéky, na které si nikdo z teenagerů netroufne, jen z toho titulu, že oni vyhazovači mají metrák a půl.
       Následující výroky politiků jsou odrazem jejich samolibosti. Oni nepřipouští chyby ve vlastních řadách, kdy vůbec nereagují na stížnosti národa, kdy jen bez skrupulí hrabou na vlastní hromadu a národ vedou do větší a větší chudoby, protěžujíce lumpy lecjakého ražení. Protestům v ulicích se smějí, výsledky voleb jsou různě pokrouceny (vítězná strana je odsunuta na druhou kolej a vládu sestavují dvoj, troj, čtyřkoalice - dle potřeby). A co se týká facek pane Šťastný - tak ty uděluje nejdříve pan Macek a pak pan Kalousek.
       Naši politici nemají starost o blaho národa (viz. rozhovor se střelcem), nezajímá je názor národa, ale pouze jejich vlastní prospěch a bezpečnost. Jak se pak má cítit řadový občan v ulicích, když ani prezident si nemůže být jist vlastní bezpečností?
       Nejlépe okomentoval páteční atentát paradoxně samotný prezident Klaus, který se zamýšlí nad stavem společnosti., jediný se zamýšlí nad příčinami atentátu, nikoliv nad selháním ochranky, či důsledky činu (Klaus si napravuje reputaci - viz. Tepelné štítky..., DPH, Lessy).
       Pravdou zůstává, že posledním politikem, na kterého byl v mírumilovné České zemi spáchán atentát, byl říšský protektor Reinhard Heydrich. Podobnost mezi našimi politiky a říšským protektorem je však čistě náhodná.
       Pánové poslanci, dámy poslankyně, pánové ministři a dámy ministryně, je čas se zamyslet....
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat