14. prosince 2012

Kdo podporuje teroristy?

       Mezinárodní terorismus - termín často spojovaný se zeměmi Blízkého východu. Jsou však oněmi teroristy opravdu lidé, kteří každodenně bojují o vlastní přežití? Nebo je pozadí mezinárodního terorismu někde jinde? Pravda - mnohdy se atentátníci rekrutují z vrstev těch nejchudších, ale kdo ví, zda oni opravdu bojují za nějakou ideu či pouze o přežití své rodiny. Odpověď na tyto otázky bohužel neznám, ale zaráží mě několik okolností, které ukazují, že ona pověstná kolébka terorismu se může nacházet poněkud západněji.
       Události tzv. Arabského jara a nakonec i konflikt v Sýrii tomu může nasvědčovat. Mocný západ si zvykl  beztrestně rozhodovat o osudech jiných, jednoduchým konstatováním, že se jedná o ohrožení západní demokracie či bezpečnosti. Mnohdy  v pozadí stojí nadnárodní společnosti (často ropné koncerny či banky), ve snaze urvat část nerostného bohatství či zotročit lid té či oné země. Až bude po všem, již se nikdo nebude ptát, jak to vlastně začalo, tak jako tomu bylo v Iráku, kde se nikdy nenašly ani biologické, ani chemické, natož pak jaderné zbraně. Dříve prosperující země je dnes zemí v rozkladu bez fungující vlády a infrastruktury, stejně jako Libye a Egypt.
        K podobnému konci směřuje i dění v Sýrii. Británie cvičí syrské povstalce (mohli bychom tyto nazvat  diverzními jednotkami) a své vycvičené žoldáky označila za legitimní zástupce syrského lidu. A protože žoldáci jsou často z řad zločinců (stejně jako zločinecké vlády, které se neštítí je najmout), mohou se tak dít zvěrstva, nad kterými normálnímu člověku zůstává rozum stát.
Konečně toho přece chceme dosáhnout a přimět OSN, aby posvětilo "humanitární" bombardování, umožňující jednak rozhýbat zbrojní průmysl, jednak odzkoušet moderní zbraně a ukázat tak světu, jak tvrdě může dopadnout pěst neomylné aliance na každého, kdo se bude protivit její vůli. Nakonec nezbývá než na "osvobozený" lid uvrhnout válečné reparace.
       Nějak je vše obráceně - válečné reparace by měl platit agresor (v případě napadených je příznačnější pojem válečná kořist), Británie cvičí teroristy proti legitimní vládě Sýrie a USA či OSN ani nenapadne zasáhnout, a tak mezinárodní terorismus i nadále bují jako zhoubný nádor. Nám pak nezbývá nic jiného než se modlit,  abychom v nemilost někdy v budoucnosti nepadli také my, poněvadž na válečném běsnění bohatí vydělávají a obyčejní lidé platí mnohdy i tu nejvyšší cenu.


Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz



Související články:
-Obama uznal syrskou opozici -Fronta an-Nusrá, kterou USA považují za pobočku Al-Káidy, představuje významnou vojenskou sílu. Právě její jednotky dobyly velkou vojenskou základnu u Halabu. 
Demokracie made in USA
Kdo seje vítr?
Tak nějak tradice

Žádné komentáře:

Okomentovat