2. září 2012

Tak nějak tradice

       Lidská hamižnost nezná pražádnou hranici, a tak se může stát, že se kvůli těžbě zlata vybíjejí vesnice, tak jak to udělali zlatokopové v Amazonii. Nakonec není nic neobvyklého, že mamon člověka nutí dělat neuvěřitelné věci a často bez rozmyslu. Mnohdy tak riskujeme vlastní životní prostředí, lépe však, když ničíme přírodu někomu jinému.
       Přeborníky v dobývání nerostného bohatství, zejména nerostného bohatství druhých, jsou těžařské společnosti sídlící ve Spojených státech Amerických.Mají dokonale propracovanou strategii. Buď zapracuje lobby u nenažrané vlády daného státu - tak jak tomu je i v případě těžby zemního plynu z břidlic (jak jinak vysvětlit, že možnost totální devastace krajiny zatím nedostala červenou kartu?) nebo zapracuje armáda a bez jakýchkoliv skrupulí na stát oplývající zejména "černým zlatem" zaútočí - jak tomu bylo například v Libyi. Samozřejmě, že těžařské společnosti nemohou válčit samy, ale ruku na srdce, není vláda USA dávno pod nadvládou soukromého kapitálu? Válečné reparace bude pak Libyjský lid splácet - jak jinak - ropou. Země bez nerostného bohatství jsou pro militaristickou USA nezajímavé, jak se můžeme přesvědčit v mnohých chudých afrických zemích, kde rovněž dochází k porušování lidských práv.
       Nevím, zda těžaři v Amazonii pocházeli z USA, avšak příliš by mě to nepřekvapilo, poněvadž v USA je to tak nějak tradice zabíjet pro zisk. Co taky čekat od potomků zločinců, kteří při osidlování Ameriky a zabírání půdy, fakticky vybili původní obyvatelstvo? Otázkou však zůstává, zda se těchto zločinů má zúčastňovat rovněž armáda ČR, která nikdy před vstupem do NATO neokupovala cizí zemi?


Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Další zajímavý odkaz o důvodech válčení USA naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat