1. prosince 2012

Boj o Cyrila a Metoděje

       Evropská Unie je sama počátkem konce Evropské kultury. Mnohými zákony a směrnicemi potírá a popírá historii a tradici původních evropských národů, tak jak je tomu i v případu pamětních mincí s Cyrilem a Metodějem, jež hodlá vydat Národní banka Slovenska. Připočteme-li ústupky vůči islámu, je možno postoj EU vnímat jako útok na samotnou kulturní podstatu Evropanství resp. útok proti podstatě Slovanství. Z tohoto pohledu EU představuje totalitu horší nacismu či komunismu, poněvadž nacistům se nepodařilo vymýtit Slovanství a komunistům náboženství. EU však stačilo dvacet let, aby zdecimovala Evropskou kulturu.
       Možná nám však vládnou tupí a krátkozrací politici nejen placení z Evropských daní, ale rovněž z kont islámských (či jiných extrémních) fundamentalistů.
       Sjednocená Evropa je svým diktátem paradoxně slabší než samostatné národní státy a sama si pod sebou podřezává větev. Zemi a kulturu, kterou naši předkové uhájili i v rámci křížových výprav, EU nyní rozdává či prodává. Nepočítejme však, že rozpínavý a agresivní islám bude vůči nám stejně shovívavý.
      A když už jsme u svatých a náboženství, nezbývá než ukončit slovy: Čert nám byl dlužen EU a Slovákům popřát sílu a víru ve svém spravedlivém boji vytrvat.

Možná, že tak trochu bojují i za nás.



Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:
Kam kráčíš Evropo?
Cyril a Metoděj

K zamyšlení:
Bizarní nápady z Bruselu: Pravidla pro nafukování balónků, banány i cirkus
Polský soud zakázal židům a muslimům rituálně porážet zvířata - přesto zákaz platit nebude, protože od Nového roku vstupuje v platnost nový předpis Evropské unie nadřazený zákonům polské vlády, který takovou porážku zvířat umožňuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat