6. srpna 2012

Demokracie made in USA

      Spojené státy Americké jsou jakýmsi mírotvůrcem a garantem demokracie ve světě. Alespoň tak nám to začali říkat po "sametové revoluci". A my jsme tuto pravdu rádi přijímali. Jak tak člověk stárne, začne přemýšlet nad širšími okolnostmi. Například i nad rozdíly ve fungování NATO a Varšavské smlouvy. Varšavská smlouva vznikla na rozdíl od "mírumilovného severoatlantického paktu" až v roce 1955, tj. o 6 let později než NATO. Důvodem bylo ustanovení Západoevropské unie a Pařížské dohody, která umožnila vstup NSR do NATO. A to je první nesrovnalost.
       Druhá nesrovnalost je pak ta, když si spočítáme v kolika zemích (mimo země smlouvy či paktu) každá z aliancí vedla válku.
      Třetí nesrovnalost nastává v době, kdy se Varšavská smlouva rozpadá a Severoatlantická aliance nejenže pokračuje ve své činnosti, ale i přibírá nové členy.
Bombardování Jugoslávie letadly NATO, humanitárními bombami, ještě dnes - 13 let po občanské válce - přináší utrpení nevinným civilistům.
      Celý obrázek o fungování NATO dokresluje tajný výnos prezidenta OBAMY. Prezident Obama svým výnosem umožnil CIA a dalším tajným službám usilovat o svržení současné vlády Sýrie. Jde zde opravdu o pomoc sužovanému národu? Nebo je to snaha dobýt "poslední baštu" Ruska na blízkém východě a získat tak neomezenou moc nad světem?
      Představil jsem si, jak bychom asi reagovali my - Češi, kdyby při našich protestech vláda použila tanky. Měli bychom taky k dispozici protitankové střely? Či dokonce jako v Lybii raketomety a protiletadlové střely? Myslím, že nikoliv. Takže je zřejmé, že oni "demokrati" musí být někým podporováni. Všichni jsme zatím jen tušili kým, nyní to již víme.
       Veškerá exportovaná demokracie made in USA probíhá dle stejného scénáře:
1. svrhnout stávající vládu - buď vojenskou silou či "sametově" - obojí má společný jmenovatel -  a to jsou lumpové, kteří se chtějí obohatit na práci jiných.
2. Chaos v "osvobozené" zemi
3. Vláda zlodějů a vrahů
4. Rozkradení země a národního hospodářství.
      V zemích, které dříve byly oblíbené turistické destinace, dnes vládne chaos a bezpráví.Turisté se musí tak obávat o svůj život. A to je ta demokracie Made in America. Nakonec co můžeme chtít po národu, který je složený z potomků zločinců a fakticky vyhubil původní obyvatelstvo severní Ameriky? Po národu, který ještě nedávno neuznával práva černochů a dodnes neuznává práva některých menšin?
     Stydím se, že i mírumilovná Česká republika se stala součástí zločinecké militaristické organizace jakou je NATO.
_________________________________________

      Obrázek o omezenosti vládců světa dokazuje nejeden neomluvitelný přešlap prezidentů USA, či jako v tomto případě kandidáta na budoucího prezidenta. Je to jen další důkaz o tom, že tito první mužové světa nejsou schopni samostatného uvažování a v pozadí je někdo, kdo tahá za provázky lidských marionet.
_________________________________________
       Spojené státy uvádějí, že Irán zásobuje Syrskou armádu zbraněmi.Opět další důkaz různého vysvětlování si demokracie a humanismu. Když USA podporuje tzv. povstalce (ve skutečnosti nájemné vrahy), je to v pořádku. Když podpoří kdokoliv jiný provládní jednotky (ovšem režimu, který není pohodlný politice USA), tak nedodržuje rezoluce. V případě Íránu, bych to viděl tak, že po jaderných zbraních bude podpora Syrského režimu jen dalším argumentem či záminkou pro vojenský zásah ze strany USA.


Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat