16. srpna 2012

Kdo seje vítr?

      Nikdo z normálně smýšlejících lidí si nepřeje žádnou válku, natož tak III. světovou. Obávám se však, že třetí "velká" válka již začala. Ne nepodobny praktikám Třetí říše jsou aktivity Spojených států.
      Napadají mě hned tři podobnosti. 
      První - postupné získávání nadvlády nad jednotlivými menšími státy ať už politicky či vojenskou převahou. 
      Druhou podobností je pak způsob vyhlášení války.
      Hitler vyhlásil válku Sovětskému svazu slovy: "V minulých dnech jsem byl Říšskou vládou opakovaně informován, že pohyby sovětských jednotek nepochybně svědčí o útočných plánech...  ... V důsledku toho Führer nařídil říšským ozbrojeným silám čelit takové hrozbě všemi dostupnými prostředky." 
Kolikrát již USA prohlásily něco ve smyslu: "Oni připravují jaderné, chemické, biologické zbraně a je nutno zabránit ohrožení míru..." ? V Iráku se údajně měly chystat zbraně hromadného ničení - chemické, biologické a možná i jaderné. Co na tom, že se v Iráku žádné takové zbraně nenašly? Historii píše vítěz. A nyní se to objevuje opět - Irán jednak vyvíjí údajně jaderné zbraně a údajně cvičí zabijáky pro Asada, který navíc údajně disponuje chemickými a biologickými zbraněmi.
       Další podobností jsou pak cílené provokace -  jak si jinak vysvětlit působení veteránů z Libye? Prezident Obama nedávno dal volné ruce tajným službám ke svržení Asadova režimu
       Nechci, aby tento příspěvek vyzněl jako obhajoba islámu či autoritativních režimů, ale obávám se, že zasahování do vnitrostátní politiky jednotlivých států může vyústit ve větší otevřený konflikt. A stejně jako tehdy ustupovala Hitlerovi Británie a Francie, dnes Spojeným státům přikyvuje OSN.
       Doufám však, že si mocní uvědomí, že i neporazitelná Německá armáda byla nakonec poražena a ten kdo seje vítr, bouři sklízí...
____________________________________________________
      Bohužel několik hodin po tom, kdy byl napsán tento příspěvek, je již zřejmé, že USA spolu s Izraelem válku připravují. Zda bude měsíční a kolik bude obětí, to lze jen těžko odhadnout. Historie nás poučila, že i blesková válka se může proměnit v mnohaletý konflikt.


Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:
USA uvažují o materiální podpoře syrským povstalcům

Žádné komentáře:

Okomentovat