23. listopadu 2012

Ženu ani květinou neuhodíš

       Vůli přírody či Boha byl stvořen člověk, a to nikoliv člověk ledajaký. Byla stvořena žena a byl stvořen muž. Rozdíly na první pohled velmi dobře patrné, avšak ty okem nepostřehnutelné jen těžce odhalíme, a přesto pro to byl  jistě velmi dobrý důvod, vždyť ženy od prvopočátku zastávaly významnou, ne-li nejvýznamnější společenskou úlohu - pečovaly o potomstvo a zároveň je chránily, ochraňovaly "rodinný krb", byť v podobě obyčejného ohniště, činily kůže, tkaly látky. Tím vším umožňovaly lidstvu přežít. A muži si je za to považovali a bylo to správné.
       Jednoho dne se svět začal měnit a ženy se začaly proti rozdílům bouřit s domněnkou, že si jich dostatečně nevážíme. Přičemž úcta k ženám je zde od nepaměti, byť si to některé dnešní ženy málo uvědomují - proč by jinak již v době kamenné jako nejstarší nalezená soška byla vyobrazena právě žena např. Věstonická Venuše? Krom umění ženu opěvujícího, však vzniklo i mnoho společenských pravidel, právě kvůli ženám, jen namátkou - muž pomáhá ženě do kabátu, žena má přednost, s výjimkou hospod, kam vchází jako první muž, právě pro to, aby ochránil ženu, muži - ženu ani květinou neuhodíš, gentlemani nosí dolní knoflíček saka odepnutý ( původ je v historii, aby muž mohl tasit kord, v případě nezdvořilého chování vůči doprovázené dámě).
       Ovšem se snahou zrovnoprávnit každého s každým a vše se vším vznikají mnohé paradoxy a také kvóty. Jedna taková vzešla i z EU. Nemám nic proti tomu, aby se ženy podílely na chodu té či oné společnosti či podniku, zcela jistě mají pro mnohá povolání skvělé předpoklady a muži by je lépe nezvládli. Avšak, a to je důležité, dnes se zapomíná na tu původní a sice biologickou a sociální roli žen. Rodit děti umí opravdu jen ženy a v tomto ohledu, byť bychom zaváděli kvóty pro muže či se stavěli na hlavu, to prostě nezměníme. Jsou to také ženy, kdo provázejí človíčka (a to i muže) od prvních chvil jeho vývoje a zrání. Předávají mu první poznatky a zkušenosti. Osobně bych byl pro, aby doba trvání mateřské dovolené byla minimálně po dobu 4 let.
       Ženy manažerky však porodí dítě a po půl roce dávají do péče chůvě (cizí osobě) a věnují se kariéře. Nezvládají péči o jedno, natož o dvě či  více dětí. Takže v rodině vyrůstá jedináček, jemuž je dopřáváno sice mnoho hmotných statků, zato duševno postrádá. Pak se divíme, že již malé děti se stávají bezcitnými a říkáme si, kde se to v nich bere. Nepopírejme práva žen,  ale nezavádějme nesmyslné kvóty, které byť dobře myšleny,  nám (zejména Evropanům, poněvadž rodina s jedním dítětem je typická pro vzdělané Evropany) mohou v budoucnosti velmi uškodit. Jsem velmi rád, že se proti takovému nesmyslu postavili i mnohé moudré ženy. Jen ženy poctivě a láskyplně pečující o rodinu, mohou zachránit společnost.

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz




Žádné komentáře:

Okomentovat