6. listopadu 2012

Šaškárna

       Nejnovější zprávy ukazují, že nakonec rebelové z řad ODS ustoupili a zvýšení DPH může projít, stejně tak jako může i nadále "procházet" současná vláda. Bohužel pouze procházet, protože ve slovníku školáků to znamená na dostatečnou.
       Rebelové své rozhodnutí podpořit vládu zdůvodňují obavou z možné vlády komunistů, pravdou však zůstává, že tyto obavy měly přijít již v 90.-tých letech minulého století. Pokud by se všechny polistopadové vlády řídily takovými obavami, nejspíš by se nemusely strachy třásti nyní.  A copak asi bude se třemi rebely složivšími mandát? Že by se taky dobrovolně vzdali korýtka? Bude zajímavé sledovat, zda se obava z možné vlády komunistů, nepromění v nějakou "trafiku" či nové korýtko v dozorčí radě či na krajském úřadě. Budu rád, když mě v budoucnu na takové "korýtko" upozorníte.
       Petr Nečas na adresu rebelů uvedl, že se zachovali politicky poctivě a lidsky důstojně, neboť po kongresu ODS měli jen dvě možnosti, jak se zachovat: respektovat stanovisko většiny poslaneckého klubu, nebo složit mandát. Nejsem soudce, abych hodnotil, zda se zachovali poctivě, či nikoliv, avšak tímto krokem umožnili o našich životech rozhodovat nepoctivcům jako je za korupci odsouzený Roman Pekárek.
       Je to šaškárna, která jen dokazuje stav současné politiky. Jen nevím, kdo v tomto cirkuse platí za šaška více. Zda jsou to naši poslanci, či my - občané !?

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat