11. listopadu 2012

Druhý důchodový pilíř - Sen či noční můra?

      Důchodový systém se hroutí a je zapotřebí učinit jisté kroky pro jeho záchranu. Jedním z těchto kroků je tzv. druhý důchodový pilíř, se slibem spokojeného stáří.
       Samotný zrod nového systému zabezpečení na stáří je však provázen podivnostmi a tím i pochybnostmi.
Pokud se člověk v produktivním věku dobrovolně rozhodne přispívat  si na stáří ve druhém důchodovém pilíři, již nikdy nesmí z něj vystoupit.
       Ovšem co se stane, přestaneme-li platit? Staneme se rukojmími komerčních pojišťoven? Peníze jim zůstanou za nehty, jak to ony dokážou? Sám mám neblahou zkušenost s životním pojištěním a neseriózním jednáním Kuuperativa a.s. Poženou na nás pak exekutory? Ano, i to je možné. Dokážou to již teď u pojistných smluv - chcete-li smlouvu zrušit, jsou schopny vám pojišťovny vyhrožovat a platby vymáhat. Zákon o důchodové reformě jim tyto praktiky jen posvěcuje. Kdo má opět zájem na tom, aby se klient neměl šanci bránit? Kdo se zaručí za ohlídání financí? Stát, který není schopný ohlídat vlastní finance, natož tak finance uložené u soukromých subjektů? Není to jen další tunel na peníze ze státního rozpočtu?
       Proč byl opět schválen zákon, který znamená tahání financí z kapes občanů a "sociálního pojistného"  směrem k soukromým subjektům, kteréžto jediné na druhém důchodovém pilíři vydělají?
Čuchám opět tučnou provizi pro některé zájmové skupiny.
       Vzhledem k nedobytnosti naspořených peněz (peníze po smrti seniora nezíská ani druhý z manželů), se tak sen o bezstarostném stáří někde na Floridě, stává noční můrou na zbytek života.
____________________________________________________

12. 11. 2012 - A je to tady - Pojišťovny vydělávají především na životním pojištění a především si velké zisky slibují od vládní reformy důchodů. 

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat