18. září 2012

Fraška

       Dnes se zase pár poslanců strany Věci veřejné postaralo o komediální výstup v poslanecké sněmovně. Zdá se, že stav střízlivosti jim vůbec neprospívá, ba naopak.
       Svalovali jeden na druhého vinu ohledně Českého školství, sváděli jeden na druhého vinu ohledně zvýšení DPH. České školství prý ztratí konkurenceschopnost zavedením jednotné státní maturity. Pravdou je, že konkurenceschopnost ztratilo již před léty, a sice zavedením nejednotných vzdělávacích programů, bez další návaznosti, likvidací odborných škol a učňovského školství. Dokonce vysoké školy utrpěly značnou újmu. Osobně se domnívám, že je přebytek škol humanitního či uměleckého směru, málo škol, resp. studentů hlásících se na   vědecko-technické obory, spolu s nízkou motivací studentů vytrvat ve studiu, je zaděláno na počátek konce vzdělávacího systému.
Za úpadek vzdělávání mohou zcela jistě polistopadové parlamentní strany, poněvadž finance, místo toho, aby byly použity pro rozvoj vzdělání a výzkum, jsou vynakládány k uplácení voličů.
       O naše odborníky z nejrůznějších oborů (lékaře, jaderné fyziky, stavaře, těžaře a další), ale i řemeslníky býval kdysi zájem i v zahraničí, hlavně z důvodu samostatného uvažování a rozhodování. Býval zájem...
      Tento stav je nutné změnit, to si uvědomujeme všichni, vždyť naším krajanem byl
učitel národů - Jan Amos Komenský.
Jan Amos Komenský 
      Avšak nestačí pouze zavedení státních maturit a už vůbec nestačí svalovat vinu na druhé.
      Je zvláštní, že si již naši zákonodárci nepamatují na fungující školství (ale i na DPH 5%). Nepamatují si na podporu volnočasových aktivit mládeže, nepamatují si na podporu žáků od prvního stupně základních škol až po prospěchová či sociální stipendia studentů na vysokých školách a místo toho zavádějí školné, které nazývají honosně zápisným.
      Stav mysli po alkoholovém dýchánku, kdy trpíme výpadky paměti se nazývá "vokno".
Pánové poslanci, raději začněte zase bumbat...

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat