26. září 2012

Jak sehnat peníze a nezvyšovat daně?

       Každý by nejspíše očekával název jak získat peníze a nekrást? Tak se to alespoň dříve říkávalo. Jenže za posledních vlád a zvláště za kabinetu páně Nečase bylo zapotřebí starý slogan nějak oživit. Naskýtá se však ještě více novátorská verze - Jak získat peníze, nezvyšovat daně a nekrást.
       Řešení zná takřka celý národ. Byť neustále slyšíme od ministra Kalouska, že jsme státní rozpočet projedli, musím říct, že většina lidí, které znám ( a že jich je opravdu dost ) od státu žádné peníze a už vůbec ne na jídlo nechtějí. Takže spíše než v žaludcích občanů tyto peníze skončily  na soukromých účtech formou předražených státních zakázek (CASA, PANDURY, PROMOPRO a mnoho dalších), korupce, vyvážením zisků do zahraničí, prohranými arbitrážemi (DIAG HUMAN), záměrně špatně sestavenými smlouvami,od kterých lze jen těžce odstoupit (opět CASA) a mnoha dalšími nešvary, včetně stamilionových prémií managementu krachujících státních podniků.
      Vlastně asi peníze skončily prožráním, avšak na bohatých recepcích konaných kamarádičky a kmotry jako poděkování za přihranou zakázku.
       Kde tedy vzít další peníze? Odpověď je jednoduchá, tak proč ji nezná vláda? Protože ta pravděpodobně žije úplně někde jinde.
       Hej páni konšelé - já vás to naučím, kde vzít peníze - stačí se naučit jediné slovo:
NEKRÁST !!!


Přidejte prosím náměty na další úspory nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat