17. září 2012

Střízlivíme

       Tak tu máme prohibici.  Je to za poslední dobu první rozumné rozhodnutí, které učinila vláda. Muselo to  opravdu dojít tak daleko, že museli zemřít lidé, aby se něco začalo dít? Existují informace, že již v březnu tohoto roku byly porušeny předpisy v některých z provozoven, prodávajících alkohol v Havířově. Celníci ovšem pouze dodatečně vyměřili daň.
       V roce 2008 se v Číně otrávilo nekvalitním mlékem několik tisíc kojenců, úřady poměrně rychle situaci vyšetřily a padly exemplární tresty, včetně trestů smrti.
       Česká republika se však stala smetištěm Evropy. Mnoho zahraničních firem nás zásobuje nekvalitními potravinami, mnohdy za ceny, které převyšují cenu prvotřídního zboží v zahraničí. Nekvalitní benzín a nafta se rovněž stali běžnou součástí našeho života, za nečinného přihlížení státních orgánů. Dokonce se vedou spory o to, zda zveřejnit, či nezveřejnit dodavatele nekvalitního zboží. Směšné pokuty pak umožňují i nadále těmto firmám podnikat a ztrátu si bohatě vynahradit. Takový benevolentní přístup je nutné změnit a nelze v případě ohrožení života a zdraví obyvatel spekulovat o tom, zda jde o úmysl či nikoliv. O hospodářských ztrátách již nemluvě.
       Methanolová aféra může paradoxně pomoci pivovarům či Moravským a Českým vinařům, kteří však již téměř jistě musí počítat se spotřební daní na víno. Může přivést ke střízlivosti naše zákonodárce a paradoxně tak přispět ke tvorbě zákonů zlepšujícím život v ČR.
Může rovněž přivést ke střízlivosti národ, který se začne více zajímat o dění v republice, a to nejen v hospodách, jak o tom zpívá Tomáš Klus v závěru písničky "Pánubohu do oken".
       Zákaz prodeje "tvrdého alkoholu" trvá od pátku 14. září od 19 hodiny. Slouží nám ke cti, že v době ohrožení dokážeme i nadále být disciplinovaným národem, protože zákaz začal fungovat téměř okamžitě bez jakýchkoliv protestů jak hostinských, tak hostů. Sám jsem ten den pobýval na horách a v 19:30 mi i  v zapadlé hospůdce na Vysočině odmítli prodat oblíbený Zemanův likér. Buďme stejně disciplinovaní, až se rozhodneme říci NE dění v naši Vlasti.

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz


_______________________________________

V roce 1985 v Sovětském svazu vyhlásil prohibici Michail Gorbačov. V roce 1988 ji zrušil. Víte proč? 
Protože národ vystřízlivěl a začal se ptát po carovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat