31. května 2012

Podlaháři, cestáři, tuneláři a jiní agenti mezi námi...

      Vskutku jsem netušil, že patříme mezi nejbohatší země světa. Pokud ovšem nejsme nejbohatší zemí, přesto máme nejbohatší cestáře a jim podobné profese.
       Nedávno jsem pokládal plovoucí podlahy. Při nákupu v hobby marketu mi prodejce neustále opakoval - "dejte tam mirelon, dejte tam mirelon. Čím vyšší vrstva, tím lepší izolační vlastnosti". Tehdy jsem ještě netušil, že se budu muset podrobit vyšetření sluchu, poněvadž, jak jsem se dozvěděl nedávno - pravděpodobně neříkal mirelon, nýbrž MILION.
       Nyní již je mi naprosto, ale naprosto jasné, kde jsou peníze daňových poplatníků. Jestliže se do základů podlahy vleze jako izolace třicet miliónů, kolik se vleze do základů jednoho kilometru dálnice, neřku-li tunelu - například Blanka?
       Nechme však cestáře a tuneláře stranou a pojďme se podívat do doby, kdy byl svět rozdělen železnou oponou. Tehdy západ a východ disponoval hordou agentů tajných služeb operujících v zahraničí. Občas, aby se ukázala síla na té či oné straně, tak se na některého z agentů posvítilo a ten padl do spáru místních tajných služeb. Ovšem takový zásah nesměl zůstat bez odezvy. Druhá strana brzy odhalila rovněž tajného obětního berana a rovnováha tak zůstala zachována.Vše skončilo v poklidu a po nějaké době dokonce výměnou agentů.
       Ejhle, jak jsme vynalézaví - dokážeme tyto praktiky náležitě zmenšit a rovněž použít pro demonstraci síly pravé či levé strany. Po zásahu na středočeského hejtmana (o jehož vině bych si nedovolil pochybovat), Impérium vrací úder a je nutno obvinit exministra, který si po vzoru manželského mudrosloví pravil: "každý milion, o kterém manželka neví má dvojnásobnou hodnotu."
      Až potud jsem smířen, se skutečnostmi týkajících se podezřelých finančních prostředků hejtmanů, ministrů či poslanců. Co však zůstává nesmiřitelnou skutečností, že tito lidé na rozdíl od zahraničních agentů pracují proti své Vlasti a nevzdají-li se sami svých poslaneckých mandátů, mohou o této zemi i nadále rozhodovat i ze své případné cely.
      Agenti byli zadrženi, k výměně došlo, vyšetřování skončilo - zapomeňte. Aféry exhejtmanů a exministrů zaměníme za tolik populární aféry např.: s extrémisty.


Žádné komentáře:

Okomentovat