10. května 2012

Neomezená moc peněz

     Jedním z mnoha příkladů zvrácenosti současného světa je neomezená moc peněz, s jejichž pomocí se lze vyhnout stíhání za jakýkoliv trestný čin, s jejichž pomocí lze dosáhnout změny politického systému, s jejichž pomocí lze vést války ve jménu humanity (avšak zejména pro ropu) v zemích třetího světa. Mohli bychom si říci, že nás se to netýká, že jsme od tohoto dění daleko. Avšak pozor !!! Zdání klame !!!
     Poslední dobou se množí případy, kdy se pachatel dopravní nehody nechová tak, jak mu nařizuje zákon - zastavením na místě nehody - a naopak od nehody, mnohdy neidentifikován ujíždí. Ne vždy se pachatele podaří dopadnout. Pokud se tak stane, tak to ještě není zárukou, že bude spravedlivě potrestán. Peníze a správné kontakty zvládnou ledacos zahladit, případně zamést stopy. Přestože nejmenovaný lobbista je zatím i nadále stíhán za úmyslné ublížení na zdraví, je velmi pravděpodobné, že se spravedlivému trestu vyhne.Osobně souhlasím s tím, že již jízda v opilosti je trestným činem, natož tak, když opilý řidič způsobí dopravní nehodu. Přesto náš právní systém je ochotný o vině či nevině takového (ovšem movitého a spojeného se správnými lidmi) nezodpovědného řidiče polemizovat.
      Pořád se nás to netýká? Příště může být na straně oběti někdo z Vašich blízkých, můžete to být Vy sami, Vaše dítě...
_________________________________________________
      A je to tady. Pro jednoho je jízda v opilosti trestný čin, u jiného se zkoumá, zda byl příčetný. Vidím to tak, že spravedlnost bude zase jednou opravdu slepá a lump bude osvobozen.


Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat