13. května 2012

Utahování opasků a odpovědnost

Česko vyhodilo za knížky IZIP 1,8 miliardy, teď je zruší.
      Projekt IZIP, je jen dalším příkladem hospodaření polistopadových vlád a rovněž dalším příkladem bezostyšného rozhazování peněz daňových poplatníků ( v tomto případě plátců zdravotního pojištění ), za účelem obohacení se. Dvě miliardy se převedly, či lépe řečeno ztratily neznámo kam, prospěch z těchto peněz má neznámo kdo.       Z úst mnoha politiků pak zaznívá - my jsme nic neukradli. Samozřejmě, že neukradli. V Čechách se totiž již dávno nekrade z kapes občanů fyzicky, ale dohazují se za provizi (jak jinak si vysvětlit neochotu majetkových přiznání našich vrcholných politiků? ) mnohokrát předražené, či zbytečné zakázky .
      Další oblíbená věta páně Kalouska či
Nečase je - "Pokud má někdo podezření, nechť podá trestní oznámení." Ano to je samozřejmě možné v právním státě. Nikoliv ve státě, kde je pravda překrucována, či účelově upravována a nikdy se nic nevyšetří.
      Možná se však blýská na lepší časy - tentokrát trestní oznámení podává samotný ministr zdravotnictví. Téměř mám chuť si předem vsadit na výsledek. Jeden z možných výsledků ovšem již naznačil ministr Heger, když prohlásil: "I tak ale věřím, že budoucnost patří elektronizaci zdravotnictví..." Osobně v tom spatřuji novou státní zakázku, tentokráte ovšem pro jiného švagra, či kmotra, který se k původnímu IZIPu nedostal... 
      A odpovědnost za promarněné finance se opět přenese nikoliv na ministry, či poslance, nýbrž na poplatníka, který pod hrozbou státního bankrotu bude muset utáhnout opasky a ustát novou zdravotní reformu ve formě poplatků - 30,- , 60,- , 100,- , 300,- či 1000,- Kč nebo...???

Žádné komentáře:

Okomentovat