17. května 2013

Vyražený dech

       Propad české ekonomiky vyrazil analytikům dech. Mně ho nevyrazil, protože na rozdíl od nejlepšího ministra financí jsem s ním počítal. Jsem totiž člověk vzešlý z obyčejných poměrů , zaměstnanec a vím s jakými potížemi se potýká jak zaměstnavatel, tak jeho zaměstnanci. Pro přežití firmy, které neustále rostou náklady je nutno reorganizovat, restrukturalizovat a redukovat, což se projevuje stagnujícími platy, nejistou budoucností a častým propouštěním. To vše v době ekonomicky nestabilního prostředí a rostoucího DPH a tudíž i rostoucích cen všeho nač se jen podíváme.
       A tak není divu, že se Českým domácnostem nechce utrácet za zbytečnosti, a že rovněž odkládají investice větší, poněvadž musí myslet na zadní vrátka, nemluvě o zajištění na stáří.
V USA v době krize ve třicátých letech minulého století bylo daňové zatížení zmrazeno takřka na nule. U nás se doufá, že ekonomiku rozhýbáme zvýšením daní již tak dost zuboženému obyvatelstvu. Někdy by nebylo od věci si oživit historii a konečně se z ní poučit.
Přidejte svůj názor nebo napište na martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související články:
Kalouskův ekonomický zázrak
Něco k DPH
A další články na www.cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat