20. května 2013

K budování a obraně socialistické...

       "K budování a obraně socialistické vlasti -  Buď připraven !!!" zvolával pionýrský vedoucí za mého dětství na začátku pionýrských schůzek a my mu svorně pokřikem odpovídali: "Vždy připraven!!!" Pouze jsme tehdy jako dítka školou povinná netušili, že budování socialistické vlasti nabude zcela jiných rozměrů...
       Když padl socialistický blok, nikdo nepředpokládal, že by ještě někdy mohl přijít diktát nadřazeného státu, protože ona demokracie je přece to pravé a hlavně zaštítěné západními demokratickými státy. Jenomže ona každá mocnost chce tu demokracii hlavně pro sebe, po ostatních jim moc není, jak nám to již EU dokázala při vstupu, kdy byl omezován volný pohyb pracovníků, kdy se vymýšlely různé kvóty - tu na cukrovku, tu na víno, či směrnice - tu na slepičí klece, tu na kotce prasat ( a propos - rovněž kvóty na platy a náhrady, ovšemže jen některých prasátek - parafráze - Orwelova Farma zvířat - Všechna prasátka jsou si rovna, některá jsou si rovnější).
       Abychom ovšem neztratili nit - Francouzský prezident François Hollande ve čtvrtek vyzval k vytvoření společné ekonomické vlády pro celou eurozónu, jež by měla společného prezidenta, vydávala společné dluhopisy a dohlížela na rozpočty v měnové unii se systémem harmonizovaných daní. Hlava Francie rovněž očekává přetvoření Evropské unie v plně politickou do dvou let.
        Zůstává otázkou, zda Francie, Německo jsou připraveni k budování socialistické vlasti? Jsou smířeni s tím, že pokud bude jednotná Evropská vláda, musí si být všichni obyvatelé Evropy rovni?
       My - Češi - připraveni jsme - Evropské či spíše Nadevropské ceny za energie, za telekomunikační služby, za potraviny (méně kvalitní), za naftu, za veřejné zakázky už platíme byť s průměrným platem nedosahujícím ani tisíc Euro. Stále tedy čekáme na ty Evropské či nadevropské platy.
       Jsou tedy státy EU, potažmo vůdčí státy EU připraveny vše srovnat a utáhnout si své opasky či chtějí pouze utáhnout opasky mladým přistoupivším státům a ještě více rozhodovat o našich životech a o našich penězích, jak tomu naznačuje článek? V každém případě pokud by opravdu mělo dojít ke sjednocení Evropy v politickou unii s jedním prezidentem a vládou - znamená to konec Českého (a nejen Českého) národa.
Pak ovšem nesmíme dovolit, aby o tom rozhodovali politici. O něčem takovém musí být rozhodnuto jedině v referendu s takřka 100 % účastí a s minimálně 80% souhlasnými hlasy!!! 
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související články:
Zatočíme s chudobou?
Kam kráčíš Evropo?

Žádné komentáře:

Okomentovat