18. ledna 2013

Vlajky nad Prahou

       První kolo prezidentských voleb postoupením Karla Schwarzenberka do klání o hrad, jasně ukázalo vůli národa neakceptovat bývalého premiéra úřednické vlády - falešného prospěcháře, napojeného na přinejmenším podivné osoby, jakožto prezidenta. Což je jistě ta dobrá stránka věci. Na druhou stranu si již teď můžeme být jisti, že s nástupem nového prezidenta (ať už zvolíme kohokoliv) bude prohloubena naše Evropská integrace a nad Prahou - bohužel - budou opět vlát cizí vlajky.
       Historickou zkušenost s vlajkou, v jejímž středu byl kruh již máme a není to zkušenost zrovna nejlepší. Čeština nám tehdy však byla ponechána.

Rovněž výměna vlajky EU za peníze mi připadá jako snaha naši zemi ještě více zaprodat a učinit z nás nikoliv rovnocenné partnery mezi členskými státy unie, nýbrž pohůnky či psy, kteří jsou ochotni za hozenou kost následovat svého pánička třeba do horoucích pekel.
       Ani jednoho z kandidátů nelze označit jako výrazně "pročeského" či výrazně levicového nebo pravicového. Jak jinak si vysvětlit podporu M. Zemana samotným Klausem? Či naopak vyjádření některých levicových poslanců proti Zemanovi?
       Buď jak buď, svou historickou šanci zvolit zcela nezávislého prezidenta jsme promarnili. Na hradě zavlaje vlajka Evropské unie, národ bude rozdělen na dva tábory. Nerezignujme však na druhé kolo voleb a pojďme zvolit dle svého nejlepšího vědomí. Volme prezidenta, který nás spíše stmelí svou moudrostí, a který podpoří či vybuduje naši národní hrdost. 

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související články:
Přímá volba prezidenta - past na voliče?
Nový počátek Třetí říše?

Žádné komentáře:

Okomentovat