8. ledna 2013

Koho volit?

       Závratnou rychlostí se blíží termín první přímé prezidentské volby a stejně tak se mnozí kandidáti o hrad perou uspokojivými či neuspokojivými argumenty. Koho tedy volit?   

Odpověď dává jeden z kandidátů Jan Fischer - měli bychom zvolit jeho, protože on má rodinu a děti, je to dostatečně silný argument pro volbu. I v osmdesátých letech tomuto argumentu podřídil své kroky.








Byl totiž jedním z mála občanů z patnáctimilionového Československa, který měl rodinu. Vyplývá mi, že oněch 14 miliónů nestraníků byli svobodní, bezdětní či žili na psí knížku.
       Další důležitý argument je neustoupit těm, kteří chtěli v roce 1989 použít k rozehnání studentských demonstrací tanky, kde by však Fischer byl dnes, kdyby v listopadové revoluci byly tanky použity? Bránil by cizí děti před tanky? Byl by jeho postoj stejně neústupný jako nyní?
   
       Než přistoupíme k volebním urnám, položme si otázku, kterého kandidáta chceme na hradě nakonec vidět. Ve školních třídách a na úřadech již visely obrazy kdekoho - truhláře či dramatika, naposledy zloděje protokolárního pera, takže proč by tam příště nemohl viset např. charakterově čistý člověk s nečistou tváří?
Přidejte prosím svůj názor na jednotlivé kandidáty a nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Kvíz: 
Proč se mezi fotografie kandidáta připletla fotografie paryby z animovaného filmu?
Čtenář se správnou odpovědí se může stát mým spolupracovníkem.

Související články:

2 komentáře: