26. července 2012

Není to poprvé...

      Není to poprvé co se novinka potýká s tzv. porodními bolestmi, takže se není čemu divit, že tímto obdobím prochází i nový registr motorových vozidel.
      Není to poprvé, kdy se zcela účelově mění systém, dříve již dobře fungující. Není to poprvé, kdy státní zakázku získala firma bez tendru. Není to poprvé, co nový systém nefunguje a není to poprvé, kdy firma, se kterou jsme právem nespokojeni, získá další mnohamilionovou zakázku.
      Zatímco kauzy typu Rath, Parkanová se nás dotýkají pouze nepřímo, tím, že jsou placeny z peněz daňových poplatníků, nový registr vozidel vnáší problémy přímo do našich životů. Mnoho údajů bylo chybně převedeno a vzniklo tak na milion nepřesností, přičemž jak oznámilo Ministerstvo dopravy - chyby je možné odstranit pouze tak, že občané je přijdou vyjasnit přímo na registr. V praxi to znamená, že každý majitel vozu by musel na úřad zkontrolovat, zda právě jeho auto má zapsány údaje odpovídající skutečnosti. Navíc řidičům, kteří mají v registru aut nahlášeny jiné údaje, než odpovídá skutečnosti, hrozí ze zákona pokuta, která může dosáhnout až pěti miliónů korun. Paradoxně tak budeme opětovně platit za chyby beztrestných politiků. Nakonec ani to nebude poprvé.
      Kdy však bude poprvé hnán někdo k zodpovědnosti? Kdy bude poprvé někdo fakticky potrestán? Kdy poprvé nedovolíme ovládat naše životy těm, s jejichž vládou nejsme spokojeni? A nebo ještě lépe, kdy poprvé řekneme jednotně jako národ: "A  dost!" ?
___________________________________________________
      Dnes je 30. 7.  a nový registr vozidel funguje pouze na 50% a není to poprvé, kdy i přes ultimátum se zodpovědný ministr svého postu drží  zuby nehty. A taky není poprvé, kdy ve vládě jsou lidé bez mandátu, vzpomínáte si snad někdo, že byste volili stranu LIDEM?

      1. 8. 2012 - Pátý den po vypršení ultimáta - hlavy na ministerstvu dopravy sice padají - již byl odvolán vrchní ředitel silniční a vodní dopravy Karel Peška a dnes i Eva Zlámalová (vedoucí oddělení správy registru vozidel) - ministr Dobeš i přes přetrvávající problémy se stále drží na své židli. Předpokládám, že se udrží i nadále. Máte stejný názor a nebo si troufnete určit datum jeho odchodu?

      13.8. 2012 - Registr stále nefunguje jak by měl a co ministr? Ministr Dobeš se stále drží. Kdepak, od těchto lidí se charakterního jednání nemůžeme dočkat. Nedůslednost premiéra Nečase, který není schopen dohlédnout nad dodržením vlastního ultimáta, povede jen a jen k prohlubování společenské, morální i politické krize. Nečas vede jen plané řeči. Korýtko je přeci korýtko a zodpovědnost nikde. Když nechtějí odejít sami, tak co s nimi?


                      Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat