23. června 2014

Proč mě nezajímá Rusko ani Ukrajina

       Hned na úvod musím na sebe prásknout, že nadpis neříká úplnou pravdu. Ono mě to dění zajímalo až příliš a dosud mě zajímá docela dost. Avšak po několika měsících jsem to pochopil. Rusko a Ukrajina je cíleně vyvolaný konflikt, kteréhož využívá USA spolu s FED k uspokojení svých kořistnických zájmů.
       Je mi až na zvracení, když čtu jak jednotliví pohůnci USA z řad evropských vrcholných politiků podléhají americké fašistické propagandě a plivou na Rusko, které bohužel, vzhledem k porušování dohody USA s M. Gorbačovem, bylo zahnáno do kouta a muselo přikročit k "anexi" Krymu. Existují dokumenty dokazující, že si zuby na Krym brousily USA a již koncem roku 2013 byl vypsán tendr na obnovu základen na Krymu.
      Abych se však vrátil k původní myšlence. Opravdu se přestávám zajímat o Rusko. Důvod? Jednoduchý!
      Za prvé - nevěřím americké propagandě o agresivitě Ruska, tu jsem zatím moc neviděl. Vidím však americké bombardéry shazující smrt takřka po celém světě - teda alespoň tam, kde je obyvatelé z "doby kamenné" nemohou ohrozit - zajímavé je, že vždy USA útočí buď tam, kde jsou ložiska ropy (Lýbie, Irák...) a nebo je to pro ně strategicky výhodné (Kosovo). Mimochodem - jak by asi Obama řval, kdyby se Ruská bojová plavidla ocitla na pobřeží USA? Plavidla USA jsou v Černém a Baltském moři, přestože tam nemají co dělat.
      Za druhé - kdyby Rusko opravdu chtělo a dalo se do pohybu, tak ho nikdo nezastaví. Nikdo, nikdy... Nezastavil ho Napoleon, nezastavil ho Hitler a Obama se svými posránky, kteří byli  vyhnání odevšad, kde se ocitli tváří v tvář nepříteli, by ho nezastavil taky. Ono házet bomby je totiž jednoduché. Proč se asi Obama nechce vrátit do Iráku? Protože by tam musel vyslat pozemní jednotky a ty by dostaly nářez.
       Za třetí - na konfliktu vydělá jen USA (která finanční injekci potřebuje), zatímco Evropa si dělá do vlastního hnízda a občané EU na to ekonomicky doplatí.    
       Za čtvrté,veškerý humbuk slouží k upoutání pozornosti. Trvalo mi to mnoho týdnů, než jsem to pochopil. Je to bouřkový mrak, ze kterého pršet nebude a odvrací to pozornost obyvatelstva Evropy od místního dění, takže politici si dělají co chtějí.
      Ano - je to tak.... denně mnoho dílčích zpráv z Ruska nebo Ukrajiny, denně mnoho verbálních zvratků - tu od Charlese, tu od Merkelové, tu od Grybauskaitéové a dalších. Avšak dění, které se nás bezprostředně týká nás nechává chladnými. Ruku na srdce - kdo z nás postřehl, že církevní restituce jsou definitivně uzavřeny? Kdo z nás postřehl, že Schwarzenberg je ochotný povolit těžbu břidličných plynů v ČR? Řekl bych - skoro nikdo.
       A tak Rusko a Ukrajina mě nepřestaly zajímat, avšak budou pouze na okraji mého zájmu a zajímám se zase o ten náš ksindl, co ovlivňuje naše životy.
Avšak byl bych raději, kdyby nás bylo mnohem více.

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na:
martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:
V předvečer...
Zdrženlivě o Ukrajině
Kdo seje vítr? díl třetí...

Žádné komentáře:

Okomentovat