21. února 2014

Zdrženlivě o Ukrajině (aktualizováno)

       K dění na Ukrajině bych se vyjadřoval velmi opatrně a zdrženlivě, odsud pramení také zdrženlivé pojmenování příspěvku. A proč zdrženlivě? Protože už jsem si zvykl, že se dozvídáme účelově upravovanou pravdu, podle toho na kterou stranu se zrovna kloníme. Protože pokud se chceme pravdu dozvědět musíme býti v centru dění, a protože pokud se chceme pravdě alespoň přiblížit musíme umět číst mezi řádky.
Zdrženlivě, protože "kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti" - a jak rozdílný je přístup "západu" a zejména USA k nepokojům v Řecku či každoročním nepokojům na okraji Paříže. V případě přátelských režimů z úst Obamy nezaznívají tvrdá slova odsuzujících představitelé státu.
       Běda však, pokud se nejedná o kolaborantskou zemi. Nepokoje jsou pak vítanou příležitostí, mnohdy podporovanou, ke svržení režimu a dosazení loutkové vlády. Nakonec ona se Ukrajina s Černomořskou základnou na Krymu, pod vlivem USA a na hranici s Ruskem může hodit. Stejně jako tomu bylo i v Sýrii a Lybii, tak za veškerá "zvěrstva" je zodpovědný "západem" nenáviděný "vůdce". Ještě se nikdy rétorika neobrátila proti tzv. rebelům - přestože v případě Ukrajiny samotní rebelové přiznávají hlavní podíl na eskalaci násilí v Kyjevě.
       Spojené státy navíc samotné popsaly taktiku novodobého vedení války  a kolonizace zbytku světa (viz. video). Vždyť přece jde o tolik odsuzované nacistické získávání životního prostoru, jen jinak pojmenovaného - jak jinak, než hájením národních zájmů.
       Nevím na čí straně je právo, lumpové (těch našich nevyjímaje) většinou stojí na straně lumpů, a tak dodnes, vlastně nevíme, co je zač např. Tymošenková, která se k ostré rétorice přidává. A vlastně to není to co by mě zásadně zajímalo. Co mi však vadí, že se USA naučily obratně využívat k prosazování svých zájmů evropské pohůnky, a že my jsme jejich součástí.
        Závěrem -  každé násilí je špatné a je mi líto ztracených životů, protože život je každému dán jen jeden a je tím nejcennějším co máme. Proto mi vadí, že mocní mají obyčejné lidi jen za ovce, které můžou kdykoliv poslat na porážku.
____________________________________________
       Tymošenkové se otevírá cesta na svobodu, parlament změnil zákon - AHA! Celý článek na mně zanechal jediný dojem - veškerý humbuk na Ukrajině je proto, aby se účelově změnily zákony ve prospěch tunelářů a zlodějů rozkrádající státní majetek.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 
martin.sliva@cestivlastenci.cz
Související příspěvky:

Pro dokreslení situace stojí za přečtení:

Žádné komentáře:

Okomentovat