10. března 2014

Kdo seje vítr? díl třetí... (aktualizováno)

       "V minulých několika týdnech jsem byl tajnou službou DIA informován o tom, že pohyby ruských jednotek nepochybně svědčí o útočných plánech... Vláda Spojených států Amerických prohlašuje, že Ruská vláda porušila své závazky... V důsledku toho vůdce Obama nařídil Americkým ozbrojeným silám čelit takové hrozbě všemi dostupnými prostředky." dalo by se parafrázovat Hitlerovo vyhlášení války Sovětskému svazu, alespoň tak tomu nasvědčují nejnovější zprávy, jak o nich informoval generálplukovník Flynn

Americké tajné služby samozřejmě věděly o pohybu Rusů ještě před krymskou krizí, když miliony, ne-li miliardy dolarů proudily na Ukrajinu právě za účelem rozpoutání krveprolití či přímo občanské války. Dobrá záminka pro svržení jakéhokoliv prezidenta a nastolení teroru. Za tímto účelem pak Spojené státy vyšlou humanitární misi i s humanitárním bombardováním a získávají tak nad státem kontrolu dosazením "svých"
lidí,většinou zločinců - teroristů - viz. Kosovo. 
     
       Všimněme si také toho správného načasování - přesně se začátkem Olympijských her. USA vsadily na správnou kartu - Rusko bude ctít ducha olympiády a nechá zbraně v klidu. A taky ano. Rusové nehodlali znesvětit úchvatnou podívanou řinčením zbraní. Jenomže se dobyvatelé přepočítali - převrat nešel tak rychle jak by si  představovali, nepočítali s tím, že se některé vojenské jednotky a policie vzepřou pučistické vládě, nepočítali s tím, že se právoplatnému prezidentovi podaří vyváznout živ a ukrýt se do spřáteleného Ruska.
       Rusko je obviňováno s ohrožení světového míru. Ano - světový mír je ohrožen, avšak kým? Nebo opravdu USA počítá s tím, že Ukrajina, vstoupí do NATO, a nechá USA jakožto jadernou mocnost operovat na jejich území a Rusko bude jen nečinně přihlížet jak rostou raketové základny u jejich hranic?
       Zcela objektivně, aniž bych stranil rusům, nemohou se chovat jinak, než snahou tomuto počínání zabránit. V podstatě tento krok zabránil konfliktu většího rozsahu.
       Dovolte mi příměr z běžného života. Žijeme pokojně se svými sousedy, než se přistěhuje rodinka, jejichž zájmem je tento klid narušit, vyštvat slušné sousedy a vedle našeho pozemku vybudovat  například spalovnu nebezpečného odpadu.Upřímně, taky by se nám to nelíbilo, a snažili bychom se tomu zabránit všemožnými zbraněmi, například stížnostmi či peticemi. Pokud se nám to podaří zastavit, život půjde dál, pokud ne - brzy se ocitneme ve zpravodajství jakožto znesváření sousedi.
       Závěrem, když jsem byl malý kluk, babička často vyprávěla o II. světové válce a taky o proroctví Sibily. Tenkrát jsem plakal a ptal se: "Babičko, to budou zase Němci? " "Ne Martínku, tentokrát to budou Američani." (podotýkám - babička nebyla komunistka a nebyla zatížena ideologií, jen si prožila dvě války) Uklidnil jsem se až po jejich slovech: "Neboj se - Rusové je vyženou."  Po pádu železné opony jsem na její slova zapomněl a vzpomněl si na ně až teď. Byla to moudrá žena - bohužel.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 
martin.sliva@cestivlastenci.cz
Související příspěvky:
Obama uznal Syrskou opozici - zločinec uznává pokaždé jen zločince a říká tomu mezinárodní právo - je hanbou, že někdo takový získal Nobelovu cenu míru

Žádné komentáře:

Okomentovat