24. října 2013

Tak tu máme volby ... díl pátý a poslední?

       Již za několik hodin se otevřou volební místnosti a my budeme opět volit a tajně doufat, že se něco změní. Mám blbou zprávu - nezmění dokud se sami o to nezasadíme. Protože do voleb už toho moc neovlivníme, dovolím si alespoň drobnou rekapitulaci.
-ODS - slibuje nezvyšovat daně a podporovat živnostníky. Daně zvyšuje a na živnostníky kašle, v pravdě se chová jako čistě levicová strana. Slibem neuškodíš.
-ČSSD - vládne střídavě s ODS, slibuje registrační pokladny (jednu dobu byly povinné  a jsou nemalý náklad - živnostníci  budou muset investovat podruhé). Za jejich vlády (zejména za Paroubka) došlo k nebývalému navýšení sociálních dávek nefachčenkům. Pro samotné pracující neudělala nic.
ODS a ČSSD se navíc dopustily vlastizrady tzv. opoziční smlouvou
-KSČM - krom toho, že nedělá nic a rostou ji preference nebudu raději komentovat. Oblíbený předvolební strašák všech parlamentních stran, které však svým chování dělají komunistům nejlepší kampaň.
-ANO - kontroverzní pánko šéfko, ktorý nevie ohovoriť ako prišiel k miliardám a bol vykázaný zo Slovenska. Docela risk volit bývalého komunistu a StBáka.
-TOP O9 - Kalousek - opravdový vůdce strany. Arogantní slizský panák, nejlepší ministr financí. Chtějí změnit ústavu a přijetí EURA, čímž nás uvrhnou do chudoby.
-STRANA ZELENÝCH - zahrnula do své kampaně romskou otázku, včetně romského kandidáta, který se mylně domnívá, že by mohl být prvním romským poslancem - nemohl. Ne proto, že by nebyl zvolen - pravděpodobně bude, když intenzivně objíždí lokality jako je Jirkov atp. Prvním romským poslancem však byl soudruh Body. Nabídne i romskou "odpověď"? Krom toho Bursíko-Liškovci útočí na ČEZ a jsou radikální !!! podporovatelé zelené energie ( dotace na solární energii jsou tak vysoké, že se fotovoltaickým elektrárnám vyplácí vyrábět energii pomocí generátorů ) Připravte si peněženky na další zdražení elektřiny, případně nakupte svíčky.
-KDU-ČSL - tradičně kolaborantská strana, která pokud se dostane do parlamentu, tak jistě bude ve vládě. Ministr Lux rozvrátil zemědělství.
-ÚSVIT -  Tomio - jsi fajn, ale proč sis tam vzal toho Bártu?
-SUVERENITA - Bobošíkovou podporuje Klaus - hovoří to za vše.
-RDS - podporována z Británie -  proč asi?
       Jistě zbývá mnoho stran, které je možno zvolit. Pokud se však neumíme rozhodnout, pomůže www.volebnikalkulacka.cz, změna však nenastane. Žádná z těchto stran nezastupuje širokou veřejnost, ale pouze určité zájmové skupiny. Žádná z těchto stran nemá širokou stranickou základnu vytvořenou na občanech a idei či ideologii. Jejich volební program je jen snůška populistických hesel.
       V těchto volbách se mnoho nezmění, můžeme však změnit chod dějin v příštích volbách, pokud se nespokojíme pouze s volbou "menšího" zla. Volič nesmí volit mezi menším a větším zlem. Volič musí mít jasno co chce a demokracie =  vláda lidu. Proč nám tedy mají vládnout strany, které lid nezastupují?
       Chceme změnu? Můžeme ji mít. Můžeme mít "všelidovou stranu" zastupující veškerý lid (živnostníky, rolníky, dělníky). Jen musíme chtít a "přiložit" ruku k dílu. Pak naše zodpovědnost neskončí vhozením bezcenného papíru do volební urny.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 
martin.sliva@cestivlastenci.cz
Související příspěvky:

Žádné komentáře:

Okomentovat