17. října 2013

Tak tu máme volby... díl třetí

       Letos poprvé nevím koho volit. Žádná z politických stran či hnutí nenabízí řešení politické situace v zemi. Jejich volební program je spíše snůškou populistických hesel, či si strana sama zavaří nejen nevhodnou kandidátkou, ale i nevhodnými sliby.
       Osobně jsem sympatizoval s Tomiem Okamurou, ovšem do chvíle než se na kandidátce hnutí Úsvit přímé demokracie objevil profláklý Vít Bárta (nutno říct, že nebudu pátrat, zda je Bárta vinen či nevinen, ale jak by řekl inspektor Bouše ze seriálu Hříšní lidé města Pražského - ten Bárta má takovej divnej kukuč a já mu prostě nevěřil od samotného prvopočátku). Docela mě odrazuje i to, že se Úsvit snaží být papežtější než papež např. svými zákazy, zvláště v době, kdy EU ve svém boji mírně polevuje.
       TOP 09, krom toho, že se nezbavila Kraďouska ehm pardon Kalouska tak zase slibuje závazný termín přijetí Eura. Pro mě je přijatelný jediný závazný termín přijetí Eura - NIKDY !!! Slováci a hlavně Řekové by mohli povídat, kolik se jich přes noc ocitlo na hranici chudoby.
       Volební hesla KDU-ČSL, krom toho, že chce dávat do pořádku to, co sama rozvrátila, mi docela nahánějí hrůzu - považte sami: Volte jistotu, jsme tady od roku 1919 !!! Co to znamená v praxi? Přežili jsme nacisty i komunisty a přežijeme jakýkoliv režim. Proč ne? Kolaborovat je tak pohodlné. V rámci objektivity musím dodat, že jejich volební program má i několik sympatických bodů: Chtějí chránit občany před lichvou, chtějí podpořit rodinu a hlavně pracující rodiče a přestat "trestat" ty, kteří pracují čili vytvářejí pro stát hodnoty. To však není nic nového, v minulosti, to deklarovalo několik stran, avšak "skutek utek".
       ANO - Andreje Babiše je zase politickým subjektem, který hodlá měnit snad úplně všechno a změnu dělanou StBákem a komunistou opravdu nechci. Navíc jasně říkají - aby se naše děti měly lépe. Jistě jde jim hlavně o jejich děti - ne o vaše. A jejich děti se v případě zvolení opravdu budou mít lépe, zatímco ty vaše budou získávat čím dál tím dražší vzdělávání ve špatných státních školách. Případně se zavede školné na VŠ a vaše děti budou určeny jen pro to, aby pracovali v Babišově koncernu jako pomocné síly.
       Nevím co bude po volbách, jedno je však jisté - žádná z těchto stran se nepostará o blaho národa jako celku, protože žádná z těchto stran nezastupuje většinu.
Pokračování příště...
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz
Související příspěvky:

Žádné komentáře:

Okomentovat