19. července 2013

Jednou budem dál

       Jednou budem dááal, jednou budem dááal ... zpívali jsme v listopadu 1989 na náměstích celé Československé socialistické republiky. Uplynulo 24 let od pádu Komunistické totality a musím říct, že dál nejsme. Máme zde novou totalitu, tentokráte totalitu "koryt a peněz". A proč zrovna název "koryt a peněz"? Protože jedinou ideologií, mimochodem tou nejzvrácenější ideologií, JE IDEOLOGIE KORYT a PENĚZ!!!
Jedinou snahou současné politické garnitury (vhodnější pojem je nomenklatura) je udržet se co nejdéle u koryt a získat tak co nejvíce peněz z kapes nás daňových poplatníků, a to i za cenu podpory nejrůznějších živlů kupovaných příslibem bezpracného života - rozumějme - koupí si volební hlasy ať už příslibem dávek nebo přímou platbou či financováním masívní kampaně šlechetnými sponsory.
       Jakožto přímý účastník událostí listopadu roku 1989 musím říct, že policejní zásah (byť rozsahem větší) 17.11. 1989 zdaleka nedosahoval brutality zásahu v Českých Budějovicích. Neubráním se vzteku - bojovali jsme za lidská práva, mnozí se nechali mlátit a persekuovat, aby slušné a poctivé občany o 24 let později mlátili ještě horší zločinci chránící příživníky, zloděje ,násilníky a vrahy...
       Dnešní totalita utlačuje slušného občana nikoliv vůči ideologii (ať už je jakkoliv zvrácená), nýbrž vůči zločincům nejrůznějšího zrna. Pokojní občané protestující proti násilí jsou mrzačeni policejními provokatéry převlečenými za neonacisty (holé lebky, tetování, nazzi trička atd.), kteří mají zajistit svým hajlováním legitimitu zásahu proti pracujícím. A tady jsme vlastně dál. Komunistická VB zasahovala v běžných uniformách vybavená "hokejistickými" přilbami, plexisklovými štíty a GUMOVÝMI obušky, bez střelných zbraní, aby se zabránilo jejich zneužití, dnešní policie - pokud je uniformovaná - zasahuje v neprůstřelném oděvu připomínajícím brnění ze Star Wars, ozbrojená dřevěnou tomfou a střelnými zbraněmi. Policie v civilu jde ještě dál - používá teleskopické kovové obušky a neštítí se ničeho. Další rozdíl byl v tom, že tehdejší Československá televize informovala o nepřiměřenosti zásahu a postavila se za demonstrující. Dnešní veřejnoprávní televize buď zcela mlčí a nebo mlží, Komerční televize se příliš nevyjadřují. Cenzura a autoritativní stát jede na plné obrátky.
       Máme sice demokracii, ovšem ta se projevuje pouze tím, že můžeme hodit do volební urny kteroukoliv stranu. Po volbách však dochází ke slepencům nejrůznějších stran, které vládnou proti vůli občanů i proti občanům samotným. Říkat můžeme co se nám zlíbí, ono to stejně nikoho nezajímá a pokud už překročíme hranici a dožadujeme se spravedlnosti, tak dostaneme v lepším případě dřevěným, v horším případě železným obuškem. Nejsem komunista, ale ten kontrast mi nedá spát GUMA x ŽELEZO, GUMA x ŽELEZO, GUMA x ŽELEZO, GUMA x ŽELEZO !!!
       Můžeme to změnit? Můžeme, musíme však být jako národ jednotní, nesmí nám jít především o svůj prospěch, ale o blaho celku. Musíme bedlivě naslouchat tomu, co kdo říká a jak se u toho tváří. Nesmíme dopustit, aby nám vládli zločinci, kterým jde jen a jen o jejich prospěch. Vyřešit to může všelidová politická strana, vzniknuvší z vůle poctivých, slušných a pracujících občanů, kteří se svou pílí zasloužili o vše kolem nás.
Přidejte prosím svůj názor a nebo napište na:
martin.sliva@cestivlastenci.cz 
Související příspěvky:

Žádné komentáře:

Okomentovat