4. července 2013

Dokonalý zmatek

       Dokonalý zmatek panuje na naši politické scéně. Jeden přes druhého se předhánějí v nápadech jak vzniklou situaci ještě více zamotat a snaží se vzbudit dojem, že jim jde jen a jen o dobro země a voličů.
       Václav Klaus, chce politiku rehabilitovat, po tom, co sám z politiky udělal morální bahno a varuje před politikou nezatíženou ideologií. Jenomže ta ideologie peněz, která je v západním světě nastolena, je tou nejhorší ideologií jaká existuje. Nenasytnost po penězích je skutečným motorem zla a občan se tak stává pouhým nástrojem či zdrojem.
       Kalousek - ten nic rehabilitovat nepotřebuje, protože se svou neomylností je přesvědčen, že jediný, kdo dělá chybu je současný prezident. Kalouskova vláda sice není vládou kamarádů, ale pravděpodobně vládou kumpánů, na které něco ví. A Putin je proti Kalouskovi učiněný andílek, který nejenže nechlastá (což je na Rusa div), ale ani není tak arogantní a už vůbec ne tak autoritativní.
       Nechci hodnotit kroky a záměry prezidenta, byť nemusí být těmi nejlepšími, pravdou zůstává, že současné vládě i sněmovně nahánějí hrůzu. Obava prasátek o korýtka je veliká a proto kvičí. Riziko je totiž vysoké. Předčasné volby je mohou poslat na smetiště dějin a nenávratně jim uzavřít cestu ke zlaté žíle, a tak je nutné ještě co nejrychleji podepsat rozhodnutí - např. na servis letounů CASA či na bourání domu na Václavském náměstí, zda za dobré slovo, to se již nedozvíme.
       Kalousek by rád ještě "rozkradl" pardon - privatizoval společnost Explosia, jeden z mála podniků, které jsou zatím ještě České a fungují. A tak, byť se Kalousek snaží říci prezidentovi, že se chová špatně - pravdou zůstává, že kroky prezidenta jsou legitimnější než kroky kohokoliv z vlády či poslanecké sněmovny, poněvadž prezident získal důvěru větší poloviny národa a rovněž jeho kroky polovina národa schvaluje. Zatímco současná vláda je slepenec menšinových stran včetně nikým nevolené strany LIDEM. 
       LIDEM včetně své předsedkyně Píky udělá pro udržení se u žlabu vše. Chvíli plive na prezidenta, chvíli připouští podporu nové vládě. Nakonec stejně jako Unie svobody nebyla zvolena a stejně jako Unie svobody není stranou legitimní, nýbrž stranou parazitickou. 
       Věci veřejné ústy Víta Bárty chtějí vyhnat Kalouskovu vládu (což samozřejmě kvituji), avšak právě Věci veřejné stály u zrodu koaličního slepence a Vít Bárta má rovněž máslo na hlavě. Chraň nás Bůh před takovými.
       Kdo nás tedy spasí? Současné parlamentní strany ve mně mnoho důvěry nevzbuzují, politici a jejich kumpáni si nakoupí telefony pro šifrované hovory a jede se dál. Celý tento humbuk je spíše politickým bojem, který jediný má sloužit k tomu, aby se strany ještě porvaly o "zbytky guláše" jak zpívá Tomáš Klus v písni Pánubohu do oken. Stačí se podívat na různé vazby s různými kmotry. Ta špína není jen v ODS. Vzpomeňme na Audi pana Janouška, které bylo často využíváno i Jiřím Paroubkem. Vzpomeňme na Standu Grosse, ale i na další kauzy, které byly jen tak smeteny ze stolu. Obávám se, že žádné volby, ani ty předčasné danou situaci nevyřeší.
       Situaci mohou řešit pouze občané svým opravdový zájmem o dění v zemi, zájmem o dění v politice. Nikoliv však pouhými diskusemi v hospodě u piva či na internetu.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na martin.sliva@cestivlastenci.cz

Články k zamyšlení:
Podvody Miroslava Kalouska, ministra financí - to je tedy síla
Pražské stopy lobbistů Romana Janouška a Ivo Rittiga
K západní Evropě nepatříme, řekl Schwarzenberg

Žádné komentáře:

Okomentovat