28. června 2013

Pověst versus nestoudnost

        Události posledních několika dnů hýbající politikou nabírají pořádných obrátek a ukazuje se, že aktéři mají vskutku hroší kůži. Paní Nagyová podala žalobu za poškození její pověsti zveřejněním platu. Netuším zda podává žalobu za poškození dobré pověsti či pověsti špatné. Podle toho by se nejspíše mělo i odvíjet rozhodnutí soudu. Osobně dost dobře nechápu, jak může samotné zveřejnění platu poškodit její pověst, pokud ovšem se jedná o plat poctivě vydělaný a zasloužený. Jenomže za paní Nagyovou moc práce vidět není, tedy pokud ji neviděl Petr Nečas, pak by ji ovšem měl přispět ze svého nikoliv ze státního.
        Podle stejného vzorce můžeme čekat vlnu žalob, tentokráte od ministrů. I jejich platy resp. odchodné byly zveřejněny. Otázka je, zda podají žalobu na Nagyovou, jelikož se to vše semlelo její vinou, či na média, která platy uveřejnila.
        Vzhledem ke spálené zemi, kterou za sebou zmínění nechávají, nelze hovořit o dobré pověsti a už vůbec ne o cti. Vzhledem k tomu, že Nagyová pobírala s odměnami až 190 000,- Kč čistého!!! měsíčně, což pro mnohé pracující vytvářející skutečné hodnoty, je celý jejich roční příjem, lze hovořit spíše o NESTOUDNOSTI. Jak ovšem lze poškodit nestoudnost?
        Odcházející páni ministři dostanou odchodné, které mnohdy činí statisícové položky. Odstupné by bylo samozřejmě v pořádku, pokud by se jednalo o zaměstnanecký vztah na dobu neurčitou. Tito však dostali normální "vyhazov" pro hrubé porušení pracovní kázně, takže jim dle zákoníku práce nenáleží nic ( a to ani  v případě prohraných voleb, poněvadž v tomto případě se jedná o ukončení smlouvy na dobu určitou ).
         Za co tedy "odstupné" dostanou? Za špatně odvedenou práci? Možná, pak se ovšem opět jedná o nestoudnost. O to více jsem popuzen, když dennodenně vidím v nemocnicích a na ulicích různé charitativní organizace, či přímo postižené vybírat příspěvky - tu na opuštěné děti, zde zase na mentálně postižené či na psí útulky. Myslím, že by právě tyto charity měly podat žalobu za poškození pověsti, neboť hamižnost našich politiků je nutí žebrat a my slušní občané bychom měli podat žalobu za poškození pověsti naší Vlasti.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat