27. března 2013

Sliby se slibují, blázni se radují

       Když jsem býval malý kluk a někdo mi něco slíbil, maminka vždy oponovala slovy: "Sliby se slibují, blázni se radují," a nebo "sliby - chyby." Tehdy jsem ji, jak už to u malých kluků bývá, nebral příliš vážně a na mnohé sliby jsem naletěl. Přistihl jsem se však, že ani v dospělosti nemám (a nejen já) daleko k tomu státi se bláznem a nalétnout na sladké řeči, řekněme sliby.
       A tak ODS pod tíhou blížících se voleb vytáhla se sliby, kteréžto nazývá Agenda 2014 podle ODS.
ODS, mimo jiné, opět slibuje stabilitu, ekonomický růst, zaměstnanost, kvalitní vzdělávání, nižší ceny energií... Má to však nejeden zádrhel. První z nich je, že agenda již přesně neříká pro koho konkrétně je určena, zda náhodou stabilní nebudou poslanci (chce se mi použít slova poslance ČSSD Mládka - paraziti), zda to nebudou oni, kteří budou mít stabilní zaměstnání zaručující ekonomický růst a umožňující kvalitně vzdělávat jejich děti v soukromých školách. Další zádrhel vychází ze samotných volebních slibů opakujících se mnoho let v různých obměnách.
       Na obranu ODS musím poznamenat, že není jedinou stranou, která již po desetiletí slibuje, jak se postará o rozkvět naší Vlasti. Bohužel všechny polistopadové parlamentní strany dokázaly, že o prospěch země jim jde pramálo a na předvolební sliby velice rychle zapomínají a dělají z nich prázdná slova, či k naplnění slibů dojde jen pro malou skupinu obyvatel přímo napojených na tu či onu partaj.
       Až příště půjdeme k volbám, dobře si rozmysleme, kdo již toho mnoho a v různých obdobách nasliboval a rovněž si ujasněme, který z předvolebních slibů je reálné splnit či nikoliv. Budiž nám dobrou pomůckou lidové rčení - Sliby se slibují, blázni se radují.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat