26. března 2013

Krize nekrize, my chceme provize...

      Eurozóna a nejen eurozóna je i nadále v prohlubující se krizi, kterou se snaží řešit mnohdy až příliš radikálními kroky, jako v případě Kypru, který se rozhodl zdanit veškeré vklady ( tudíž i úspory ) v bankách. Mohlo by se zdát, že se nás Kyperská krize příliš netýká, avšak opak je pravdou. Všimněme si proč ke krizi v Evropě dochází. Je to zadluženost států, kterou však nezpůsobili pracující občané. Zadluženost je vytvářena nezodpovědným hospodařením vlád Evropských států.
       Zajímavé je, že až pod tlakem finanční krize se odkrývají mnohé korupční aféry na předražených a často i nesmyslných státních zakázkách, a to napříč celou Evropou. Mnohé však zůstávají i nadále skryty. A tak se může stát, že zainteresovaní jedinci ve snaze nalít do státních rozpočtů další peníze, vytvářejí nové a vyšší daně pod heslem - krize nekrize, my chceme provize.
       Tentokrát si na Kypru mohou oddechnout, alespoň "drobní střádalové". Bude to však stav pouze dočasný či setrvalý? Důvěryhodnost země pro investory je v tuto chvíli minimální, a tak záchranný krok pro státní rozpočet se může stát krokem smrtícím.
        Podobným směrem se však bohužel, (i když zatím nikoliv tak radikálním) vydávají i ostatní země včetně ČR. Prozatím "pouze" neustálým zvyšováním nepřímých daní a správních poplatků, což rovněž na důvěryhodnosti ve stabilitu země nepřidá. A tak se může stát, že občanům tvořícím opravdové hodnoty státu zůstanou jen oči pro pláč, zatímco ti, kteří stát přivedli ke krachu a jejich kamarádičkové zůstanou vysmátí.
Jak tomu zabránit?
 Přidejte svůj názor a nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související články:
Kypr se na poslední chvíli dohodl na podobě záchrany
Evropští bankéři vycítili na Kypru šanci a slétávají se na ostrově jako supi
Lidé v Bank of Cyprus přijdou až o 30 procent vkladů

Žádné komentáře:

Okomentovat