23. března 2013

Proč nezrušit věznici?

       Ministerstvo kvůli amnestii zruší věznici v Drahonicích, důvodem je nedostatečný počet vězňů. Nedostatečný počet vězňů si jistě ve skrytu duše přeje každý z nás, avšak tento není způsobený poklesem kriminálních živlů či naopak nárůstem vězňů napravených a začleněných do společnosti. A tak krok, který by měl vést k úsporám, povede (jako obvykle) k novým nákladům. Prodáme funkční objekt, propustíme zaměstnance, čímž nám stoupnou náklady na jejich sociální zabezpečení.
       Nepoučeni z amnestie Václava Havla, kdy do půl roku byly dvě třetiny vězňů zpět za mřížemi, ministerstvo s tímto nepočítá a státní majetek hodlá rozprodat. Dle mého názoru se jedná o dobře promyšlený krok, který má za účel jediné - rozkrást i ty zbytky, které z naší Vlasti ještě zůstaly. Státní instituce nebudou mít o objekt zájem a věznice odkoupí za pakatel soukromý subjekt. Za půl roku však budeme žehrat na nedostatečnou kapacitu věznic.
       Co bude následovat? Pravděpodobně se rozhodne buď o odkoupení stávajícího objektu za několikanásobně zvýšenou cenu ( pokud již nebude přebudován na výdělečnou ubytovnu ) a nebo se rozhodne o výstavbě nového nápravného zařízení za takřka nevyčíslitelné náklady. Přičemž daňovému poplatníku nezbude než pouze zamáčknout slzu nad vyhozenými penězi, protože izolovat kriminální živly je nezbytné. A ministr s novým majitelem se budou tetelit na našich penězích s vědomím, že s námi zase pěkně a beztrestně vyje...

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat