25. června 2013

100 dní v Palermu

       V pondělí 24.června ČT 2 uvedla reprízu filmu 100 dní v Palermu, pojednávající o boji prefekta se sicilskou mafií. Závěr filmu nevyznívá nikterak optimisticky, poněvadž prefekt je umlčen a život v Palermu se navrací do zaběhaných kolejí.
       Události posledních dnů v ČR naznačují obdobný boj s politickou mafií a obávám se, že ani u nás závěr nebude pro daňového poplatníka - voliče uspokojivý.
I v naši zemi je sice mnoho povyku, avšak jak politici, tak kmotři se nám vysmívají. Prozatím jediným efektem je, že stoupl zájem o šifrované telefonování.
       Kalouskova arogance připomínající pověstné kejhání potrefené husy, se střídá s vrčením psa zahnaného do kouta. Nakonec i jeho řeči o rozpočtovém provizoriu spíše připomínají šíření poplašné zprávy, protože rozpočtové provizorium, pardon - rozpočtovou zodpovědnost zde již několik let zažíváme a důsledky můžeme pozorovat denně kolem sebe, ale třeba i na http://www.verejnydluh.cz. Kalousek se svými invektivami stal opravdovým mistrem ironie či sarkasmu, neřku-li travestie.
Můžeme rovněž pozorovat přerod premiéra na adepta ceny Hanse Christiana Andersena, se svou báchorkou o Nagyové a kmotrech.
       Z vládních kruhů i ze sněmovny pak znějící hlasy o nepřiměřenosti a legitimitě zásahu, a že pro příště není možné, aby o tom nikdo nevěděl, jsou jen dalším důkazem snahy ovlivňovat policii a soudy.
       Zahraniční tisk se na podkladě těchto událostí o České republice zmiňuje jako o banánové republice, mně osobně svým propojením různých politiků a politických stran se zločinci a kmotry připomíná Sicílii. A stejně jako 100 dní v Palermu, ani zde 100 dní policejních zátahů proti pověstné chobotnici pevně se držící svými chapadly, nezmůže zhola nic.
O změnu se musíme totiž zasloužit především my  - všichni poctiví občané.        
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na martin.sliva@cestivlastenci.cz
Související příspěvky:
Jestli mě chcete vyslechnout, musíte za mnou do Monaka, vzkazuje policii Rittig

Žádné komentáře:

Okomentovat