29. dubna 2013

Další z řady čestných...

       Rozbíhá se další vyšetřování, týkající se minimálně uzavření nevýhodného uzavření státní zakázky. Je vyšetřován exministr Julínek, v souvislosti s předraženým vítězem tendru na leteckou záchrannou službu.
       Můžeme si býti takřka stoprocentně jisti, že je zcela nevinen, jako mnoho dalších - vždyť to řekl ten nejčestnější z čestných - Miroslav Kalousek, který zcela jistě rozbil prasátko na svou rezidenci.
       A já bych dokonce věřil, že jsou oba čestní... Otázkou je, kde končí pověst čestného muže a začíná pověst podvodníka či mafiána. Je to sto miliónů korun či miliarda? Pak ovšem všichni, kteří se neobohatili vůbec či jen pár drobnými jsou blahoslavení či svatí.... Jeden z mých přátel mi neustálé říká - "Proč se nervuješ z drobných kriminálníků? Ani sto ukradených peněženek se nemůže vyrovnat jednomu Kalouskovi" a pravděpodobně má pravdu. Jeho hlasité řvaní u každé korupční kauzy (např. Parkanová a letouny CASA) , týkající se stranických či vládních kolegů ukazuje na angažovanost v jednotlivých případech.
       Buď jak buď. Pravdou zůstává, že stát samotný může mnoho služeb pořídit levněji, než soukromé firmy, počínaje leteckou záchrannou službou, přes důchodové zajištění či servis armádní techniky, až po požární ochranu. Jenomže to se pak těžko odsávají peníze daňových poplatníků.
       A tak my svatí či blahoslavení se na to díváme, jak si z nás "čestní" dělají legraci, neřku-li srandu a dál mlčíme a neděláme nic. Avšak jak dlouho? Opravdu počkáme, až stát bude brát daně, aby jen zacpal chřtán nenažraných a my, kdykoliv budeme potřebovat pomoc, budeme platit? Tu poplatek v soukromé nemocnici, tu poplatek soukromé policii, tu zase soukromým hasičům či dokonce soukromým saniťákům?
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 
martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:

Podvod Miroslava Kalouska za 114 miliard 

Žádné komentáře:

Okomentovat