5. září 2014

Obama oráč (aktualizováno)

       Dovolil jsem si parafrázovat postavu ze Starých pověstí Českých, byť samozřejmě příměr "mírotvorce a demokrata" Obamy k Přemyslu Oráči je nedůstojný, poněvadž Přemysl Oráč obdělával půdu, aby ji zúrodnil. Zatímco Obama oráč rozryje co se dá (neměl bych napsat spíš Obama rýč, lopata či motyka?) a kam vstoupí tam sto let tráva neroste, pouze nejškodlivější plevel, a tak po odstranění hrůzovládců a "demokratizaci" té či oné země utíkají statisíce lidí před bojůvkami, přerostlými v občanské války a hlavně ve války zločinců proti běžným lidem v touze urvat co největší kus moci, respektive bohatství.
       A protože Obama oráč se nespokojuje se svými neúspěchy, je třeba rozrývat další a další země a tentokráte se mu zachtělo sousta největšího (doufám, že se zadusí) země s velkým bohatstvím, a tak jakmile Rusko přijde s návrhem řešení ukrajinské krize, NATO (resp. USA) odpoví, jak jinak - již neskrývanou agresí. Osobně jsem předpokládal trochu mírnější formu - například, že se svorně tři králové (Rasmussen, tajtrlik Kerry a ten vzadu Obama) svorně postaví před kamery a začnou řvát jak agresivní Putin provokuje. Je mi jasné, že USA a EU v touze rozkrást nerostné bohatství Ruska by v jeho čele uvítali raději někoho takového jako byl Jelzin, ovšem celý svět může děkovat bohu za Putina, poněvadž jen zásluhou jeho chladné hlavy ZATÍM ještě v Evropě nezuří III. světová válka (pro připomenutí - prezident Putin se zasloužil i o to, aby USA nepoužily humanitární bombardování v Sýrii). On by totiž plně postačoval někdo, jako byl Brežněv či Černěnko a Jaceňuk s Porošenkem by už viseli na lucernách a Ruská armáda by pokračovala dále na západ ve svém boji "protiv fašistskym ubijcom".
Vraťme se však zpět k tématu - takže NATO je již nyní možné objektivně prohlásit za agresora a provokatéra, kterýžto hodlá vyvolat otevřený válečný konflikt s Ruskou federací. Není možné žádným způsobem ospravedlnit vstup vojsk NATO do Ukrajiny (Ukrajina není členskou zemí) ani finanční podpora ukrajinských fašistů. Jak by asi řval černý muž z Bílého domu, kdyby se nyní objevila Ruská armáda v Karibském moři? Z vojenské hlediska by to byl jistě správný krok a ještě správnější krok by byl, kdyby prezident Putin nyní již skutečně rozmístil své jednotky u hranic s Ukrajinou, aby tentokráte Rusko zastavilo postup agresora mnohem dříve než na Volze.
        Nebuďme hluší a slepí -  na jedné straně snaha o mírové řešení a humanitární konvoj a další dva humanitární konvoje jsou na cestě (mimochodem, kde je Kyjevem slibovaná humanitární pomoc?, na straně druhé vyhrožování sankcemi i sankce samotné a vstup armády ze zámoří.
Kdo je tedy provokatér a válečný štváč?
Žeňme tohoto oráče motykama, lopatama a nebo i tradičními cepy zpátky za Atlantik, dokud je čas, dokud v Evropě nehoří oheň války, který by ovšem v první řadě spálil naší Vlast.

Přidejte prosím svůj názor nebo napište na:
martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související příspěvky:
Střípky I.
Střípky II.
Půjdeme pod nůž?
Držkopád


Žádné komentáře:

Okomentovat