20. listopadu 2013

Už je to tady...

       Už je to tady, už je to tady... znělo na Václavském a jiných náměstích v roce 1989, ovšem tehdy jsme nevěděli ( byl jsem přímým účastníkem událostí r. 1989 ) co je tady. Teď už to vím. Česká republika se stala "Afrikou" Evropy. Jsme námezdní síla, jsme "negři", kteří si nezaslouží nic jiného, než žrát zbytky od popelnic.
       ANO!!! Někteří se mají, lépe než ostatní, protože podvodem získali miliardy, jiným zůstává jen strach o své vlastní bydlo: Chceš bydlet? Vem si úvěr, chceš na dovolenou? Vem si úvěr. Chceš, aby děti dostaly kvalitní vzdělání?  - Vem si úvěr. Chceš zdraví? Vem si úvěr.
       Takže 24 let po sametové revoluci, kdy nám bylo vtloukáno do hlav, že se nemusíme ničeho bát, děláme celonárodní sbírku potravin jako bychom se posunuli do meziválečného období (pozn. nevzpomínám si, že bych v dětství někdy slyšel o tom, že lidé u nás nemají kam hlavu složit či co do úst dát).
       Takže sice máme v obchodech banány, sice můžeme jezdit na dovolené do zahraničí, nicméně necelé dva milióny Čechů již spadlo do naprosté chudoby a další necelá dva milióny žijí na hranici chudoby - sakra - to je skoro polovina národa!!!  Na druhé straně se mrhá penězi daňových poplatníků a vyplácejí se odměny, za které by některé rodiny žily i několik let.To vám (nám) to stále ještě nedochází? Jedná se o systematickou likvidaci národa!!! Teď z nás navíc ČNB udělala "boháče" oslabením koruny. Poslední mýtus českého kapitalismu - levná dovolená v zahraničí - padl. Proč tedy ještě držet tento kapitalismus, tuto "demokraturu"?
       Uvědomme si, že ať se snažíme, jak se snažíme, nikdy nezbohatneme. Mocní nám to nedovolí. Kdybychom měli blahobyt, bez starostí, mohli bychom přemýšlet. A to se nesmí!!!  Raději se bojme o svých pár tisícovek, o bydlení, o zdraví, bojme se stáří a nestarejme se o souseda, kterému právě "chcípá koza" např. vyhazovem z práce, protože tento se už nevyplácí, neboť je služebně starší a tudíž drahý. Co na tom, že soused nebude moci splácet hypotéku a ocitne se na ulici, hlavně, že toto se nestalo mně. A politici, kteří jsou loutkami sloužícími diktátu peněz se budou dále beztrestně podílet na ožebračování národa. Jenomže pozor! Každému se to v tomto nenasytném systému může stát a pokud sami nezačneme určovat směr, jakým se má společnost ubírat, pokud sami nezačneme vládnout, tak nám jednou nezbude nic jiného, než se postavit do fronty na potraviny.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 
martin.sliva@cestivlastenci.cz

Související články:

Žádné komentáře:

Okomentovat