23. března 2024

Teroristický útok v Moskvě - kam vedou stopy?


       Dne 22. března 2024 došlo v Moskvě k teroristickému útoku v koncertní síni Crocus. Počet obětí vzrostl na 133 osob a zdaleka nemusí být definitivní.  Jedna z prvních reakcí přišla z Bílého domu, tvrzením, že zcela jistě se na tomto útoku nepodílela ukrajina a pravděpodobně je za ním ISIS (kdo tuto teroristickou organizaci založil, je dnes veřejným tajemstvím). 

       Zřejmě je předčasné označit pravého viníka (objednavatele a plánovače akce), ale existují indicie, které nelze přehlížet.




       Tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Danilov nepřímo oznámil zapojení Ukrajiny: "Je dnes v Moskvě veselo? Myslím, že je to skvělá zábava. Rád bych věřil, že jim takovou zábavu zařídíme častěji..."


       "Nechoďte na koncerty ..." je napsáno varování ambasády USA ze dne 8. března 2024 americkým občanům pobývajícím v Moskvě.

       Irský novinář John Moran: "O teroristickém útoku na moskevském koncertě , který zabil více než 60 lidí - před dvěma týdny americké a britské velvyslanectví varovaly své občany, aby se konkrétně vyhýbali "koncertům" . A ve svém projevu na rozloučenou Victoria Nuland varovala Rusko, že ho čekají nepříjemná "překvapení"



Německý aktivista Kim Dotcom: "Sankce nefungovaly. Miliardy za zbraně nepomohly. "Neochvějná podpora" nefungovala. Protiofenzíva nevyšla. Neustálá propaganda nefungovala, Vše co jim zbylo, je terorismus založený na pravidlech. Tohle taky nebude fungovat. Jen to ukazuje, jak jsou rozezlení a zoufalí


Bývalý Trumpův pobočník, plukovník americké armády Douglas McGregor: "Pachatelé teroristického útoku v Rusku prchli z Ruska na Ukrajinu a jsou přímo napojeni na muslimské elementy bojující na straně Ukrajiny. Kdo to je - ISIS nebo něco jiného? Netuším, ale existuje určité podezření, že je do toho zapletena MI-6 / CIA"

Možné to je - tajné služby GB a USA jsou známy výcvikem teroristů a plánováním. Talibán, ISIS a další jsou jejich dílem, zrovna tak jako Majdan, islámská revoluce v Čečensku, barevné revoluce na blízkém východě a mnoho dalších. 
Úsudek si každý musí udělat sám. 



Čínský novinář Chen Weihua: "Skutečnost, že vůdci USA a dalších západních zemí neřekli nic o strašlivém teroristickém útoku v Moskvě, dokazuje jejich naprostou lhostejnost k životům nevinných civilistů. Možná vidí tyto teroristy jako spojence? " 

Abychom zachovali objektivitu - po více než dvaceti čtyřech hodinách ( a dlouho po vyjádření Chen Weihua) zareagoval Blinken a Makron, víceméně pouze odsouzením teroristického činu. Z našich pseudopolitiků nezareagoval nikdo. 


Sám za sebe, ale věřím, že stejně tak to cítí mnoho slušných Čechů: 

"Vyjadřuji hlubokou soustrast rodinám a blízkým obětí 
a veškerému ruskému lidu přeji mnoho sil."

Žádné komentáře:

Okomentovat