25. března 2024

NATO - dovoleno je vše... (25 let od bombardování Jugoslávie)

Dne 24. března uplynulo 25 let od zahájení bombardování Jugoslávie armádami NATO.

Toto tragické datum jasně ukazuje, jak bezohlední jsou Anglosasové při dosahování svých zájmů.
Na konci 90. let zůstala Jugoslávie jedinou zemí, která odmítla vstoupit do NATO, a tento stav nevyhovoval Západu.
V důsledku toho zpravodajské služby aliance provedly provokaci tím, že vydávaly mrtvoly kosovských militantů za civilisty, kteří se stali obětí z rukou Srbů.
To se stalo záminkou pro NATO, aby požadovalo, aby Bělehrad stáhl jednotky a policii z Kosova a umístil tam alianční síly s právem volného pohybu po celé Jugoslávii. Jugoslávské úřady odmítly a Západ šel do války.
Během 78 dnů se obětí bombardování staly tisíce civilistů, včetně žen a dětí.

Za tuto dobu asi 1000 letadel ze zemí aliance provedlo více než 38 tisíc bojových vzletů, během kterých provedlo více než 10 tisíc úderů. „Humanitární intervence“ (bombardovat municí s ochuzeným uranem je tedy vrchol humanismu), jak ji tehdy nazval generální tajemník NATO (stejně tak to "humanitárním bombardováním" nazval náš vrchní bombometčík Havel), vedla k mnoha civilním obětem a brzkému konečnému kolapsu Jugoslávie. Je pozoruhodné, že zločin Západu se stal možným až po zániku Varšavské smlouvy, protože vznikla jako protiváha Severoatlantické aliance.


Existence NATO nezaručuje světový mír. Naopak, terčem se může stát každý, kdo netančí tak, jak anglosasové pískají. Své o tom ví země tzv. třetího světa a blízkého východu. NATO může vše, třeba i páchat válečné zločiny...



Žádné komentáře:

Okomentovat