29. ledna 2016

Je libo kalašnikov?

       Posedávám takhle u kafe a vidím známého, jak zasmušile vchází do restaurace. Kývám na něj ať přisedne a on s povděkem pozvání přijímá... Přerušuji zasmušilou náladu slovy: "Co nového? Děje se něco?"
Odpověď přichází téměř okamžitě: " Víš - sháním kalašnikov, ty se ve zbaních vyznáš, nevíš o něčem? "
Nevím, samozřejmě. Avšak svůj údiv se ani nesnažím skrývat a dám jej náležitě najevo. Známý se ihned rozpovídá:
"Tak nám zdražili elektřinu, teda, ne že by přímo elektřinu, ale vypočítali tarif, dle "blbého" jističe... Mám cirkulu, kterou skoro nevyužiji, max. tak jednou za pět let, tak na pět minut... no co naplat, mávnu rukou a zaplatím. Ráno vstanu a jedu do práce... cestou se stavím na benzinku natankovat natural za 26,9 Kč. Když dojde na placení, pumpař najednou chce 29,9 Kč a vysvětluje, že náklady na distribuci benzínu jsou stejné jako pro kamion... Zavřu otevřenou hubu a zaplatím... ještě se stavím k řezníkovi pro 20 dkg gothaje  a ten mi zaúčtuje rovných 50,- Kč se slovy:: " to víte pane, jak se tak dívám na vaši hubu, tak váš potenciál je sežrat, alespoň 40 dkg... takže, kdybyste nebyl škrťa, tak zaplatíte méně. Zuřím, ale jinak jsem v poho... Odkroutím si svých 9 hodin, chvátám do bordelu, páč doma mě nic moc nečeká - a taky, abych přišel na jiné myšlenky. Ta lehká ženština si nejdříve přeměří mého pinďoura (pomyslím si - docela by mě zajímalo, jak mu ho měřila?) a pak mi zaúčtuje dvojnásobnou taxu se slovy - "jooo pane, vy jste bejk... váš potenciál je mnohem vyšší. Co kdyby jste se se rozhodl ho využít... musíte si připlatit...." a tak vyplajznu asi čtyři litry. Jdu a uvažuju zda ten prezident Zeman, neměl pravdu...že zlodějské verbeže, se lze zbavit jen pomocí kalašnikova...  chci kafe a tak jsem tady..."
      Plkali jsme ještě dlouho a došlo na placení... Přišel vrchní požadujíce 220 Kč za dvě kávy... Na můj údiv reaguje slovy -  no víte já se nachodím stejně skrz vaši přiblblou kávu jako k tomu vedlejšímu stolu, kde už vyzunkli dvě láhve whisky, takž náklady na distribuci jsou stejné... platím 220 Kč, dýško nenechám, protože i mé náklady na distribuci jsou stejné jako u dvou lahví whisky... Vlastně bych měl být rád, protože onen vrchní byl charakter. Ta společnost kousek dál u stolu přes uličku se fakt rozšoupla...
Cestou domu přemýšlím, zda si taky nepořídím kalašnikov... 
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 

Žádné komentáře:

Okomentovat