19. února 2014

O hermafroditech...

       Původně jsem zamýšlel tento článek nazvat - Absurdní divadlo pokračuje, avšak předběhl mě všemi milovaný Kalousek vyjadřující se tak nikoliv k nově vzniklé vládě, nýbrž k nově padajícím obviněním na členy bývalé vlády. Absurdní totiž je už jen to, že se Kalousek stále může k něčemu vyjadřovat. A tak nezbylo nic jiného, než příspěvek pojmout z jiného úhlu pohledu a nazval jsem jej O hermafroditech...
       Hermafrodit neboli obojetník je živočich produkující samčí i samičí gamety, tzn. disponující samčími, a zároveň samičími gonádami... Tak by se přibližně dal definovat hermafrodit, čili oboupohlavní jedinec z biologického hlediska. Jeden z mých přátel má definici řekněme psychologicko - sociální - jedinec, který má "samčí" pohlavní ústrojí mezi nohami a "samičí" pohlavní ústrojí v hlavě.
       Čtvrt roku po posledních parlamentních volbách jsme svědky zrození nového druhu hermafrodita a sice v podobě nové vlády ČR. Jak jinak by bylo možno totiž nazvat slepenec tvořený ze strany vyloženě socialistické (ČSSD) a strany vyloženě kapitalistickým vůdcem (ANO) ? Dvě naprosto protichůdné ideologie jsou spojeny v jeden obojetnou rozbuškou zvanou KDU-ČSL, kterážto má jediný ideologický fundament - být v každé vládě a za každou cenu. Nový vládní obojetník obojetný by se tak latinsky dal nazvat Hermafroditus hermafroditae. Bohužel samotní heramfrodité sami o sobě obvykle nebývají plodní, takže očekávat plodnost takovéto vlády je přinejmenším naivní, neřku-li science fiction.
       Čtvrt roku trvalo, než vznikl takový podivuhodný celek, čtvrt roku páni poslanci požívali veškerých výhod poslaneckého mandátu, včetně platu, aniž by vykazovali jakoukoli bohulibou činnost. Naopak, nacvičili skvělé divadelní představení, které nám budou předvádět až do dalších předčasných voleb. Vzhledem k tomu, že tyto volby však budou v termínu, ve kterém by se normálně konaly, budou nazvány volbami řádnými a my pak opět půjdeme řádně volit neřády, abychom potvrdili definici hermafrodita.                    Můžeme to změnit? Můžeme!  Měli bychom být aktivní v politickém dění a aktivně politiku měnit, nenechat o nás rozhodovat nemorální zájmové skupiny, či nemorální jedince, kvůli kterým se přizpůsobují zákony, čímž se samotný zákon stává amorálním. A měli bychom to udělat dříve, než začneme všichni "rýt hubou zemi".
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na: 
martin.sliva@cestivlastenci.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat